livios logo

Overstappen van stookolie naar gas, dat is drie keer gewonnen!

Is je oude stookolieketel aan vervanging toe? Of wil je je ketel bewust vervangen door een milieuvriendelijker alternatief? Dan is een overstap naar gas de beste keuze die je kan maken. Als energiebron is gas niet alleen erg betrouwbaar, het is ook de beste optie voor je portemonnee én voor een groenere toekomst.

13860-NL

Kiezen voor gas, is kiezen voor financieel voordeel.

Foto gas.be

13860-NL

Met een condensatieketel op gas stoot je al bijna 40% minder CO2-stoffen uit.

Foto gas.be

13860-NL

Gas is makkelijk combineerbaar met hernieuwbare energie.

Foto gas.be

Stabiele energiebron

Door de onvoorspelbaarheid van hernieuwbare energiebronnen zoals wind- en zonne-energie is de energievoorziening ervan niet altijd verzekerd. Gas biedt hier als duurzame energiebron die altijd beschikbaar is een betrouwbaar antwoord op. Ook naar de toekomst toe ben je zeker van de juiste keuze. Met de bestaande energiereserves kunnen we nog minstens 250 jaar van de voordelen van gas genieten.

Betaalbare investering

Kiezen voor gas, is ook kiezen voor financieel voordeel. Zo betaal je een stuk minder brandstof- en onderhoudskosten dan wanneer je verwarmt met stookolie en bespaar je jaarlijks meer dan het dubbele. Bovendien heb je de aankoop en installatie van een condensatieketel op gas dubbel zo snel terugverdiend als een stookolieketel.

Minder CO2

Ook wie zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen, zit goed met gas. Het is een zuinige en koolstofarme energiebron die een lagere CO2-uitstoot levert dan traditionele energiebronnen. Met een condensatieketel op gas stoot je bijvoorbeeld al bijna 40% minder CO2-stoffen uit. Bij een nieuwere toepassingen zoals een gaswarmtepomp ligt dit percentage zelfs nog hoger.

Gas en hernieuwbare energie

Aangezien gas makkelijk combineerbaar is met hernieuwbare energie, laat het toe om de luchtvervuiling snel en efficiënt te doen dalen. Hierin heb je verschillende mogelijkheden.

  1. Condensatieketel + zonnecollectoren: de warmte wordt opgevangen door de zonnecollectoren en verdeeld door je warmwaterproductiesysteem. De boiler dient hierbij als aanvulling op de zonne-energie zodat je het hele jaar door geniet van gegarandeerd comfort.
  2. Condensatieketel + elektrische warmtepomp: de hybride ketel evalueert op basis van de vraag naar warmte welke optie de zuinigste van het moment is. Je energieverbruik ligt bijgevolg 25% lager en je CO2-uitstoot daalt met 40%.
  3. Gaswarmtepomp: met een warmtepomp kan je bijna het hele jaar door gebruik maken van hernieuwbare energie. Dankzij het seizoensrendement van 126% ben je met deze installatie zeker van het hoogste rendement.

Klaar om de switch te maken?

Ben jij net als drie miljoen Belgen overtuigd van de vele voordelen van gas? Doe een beroep op een Cerga-installateur in de buurt en maak vlot de overstap van stookolie naar aardgas.

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-13860/gasbe/partnerberichten/overstappen-van-stookolie-naar-gas-dat-is-drie-keer-gewonnen/