livios logo

Verwarm je op gas? Haal ook gratis energie uit de zon

April telde heel wat zonnige dagen en was een goede maand voor wie zonnepanelen of -collectoren op zijn dak heeft liggen. Verwarm je je woning en sanitair warm water met een condensatieketel op gas? Dan kan ook jij eenvoudig overstappen op hernieuwbare energie. Zo haal je een groot deel van het jaar gratis energie uit de zon.  

13971-NL

Foto gas.be

13971-NL

Foto gas.be

13971-NL

Foto gas.be

13971-NL

Foto gas.be

13971-NL

Foto gas.be

Gascondensatieketel in combinatie met…

Een gascondensatieketel verwarmt je woning en sanitair warm water. Dateert jouw ketel nog van vóór 2000? Dan kan je beter je oude ketel vervangen, want met een nieuwe condensatieketel op gas daalt je energieverbruik en stoot je minder CO2 uit. Bovendien biedt Gas.be je een vervangpremie tot 500 euro aan.

… zonneboiler

Wist je dat je jouw condensatieketel makkelijk kan combineren met hernieuwbare energie? Laat je zonnecollectoren op je dak plaatsen en een zonneboiler naast je ketel? Dan verwarm je milieuvriendelijk op zonne-energie. De collector vangt de warmte op die daarna getransporteerd wordt naar het opslagvat van je zonneboiler. In België schijnt de zon voldoende om ongeveer 60% van je sanitair warm water gratis op te warmen. Je condensatieketel dient als aanvulling zodat je het hele jaar van warm water geniet.

… elektrische warmtepomp

Je kan je condensatieketel ook perfect combineren met een elektrische warmtepomp. Die haalt warmte uit de omgevingslucht voor je verwarming en sanitair warm water. De warmtepomp heeft een hoger rendement als het minder koud is buiten. Je ketel springt bij indien nodig om aan jouw vraag voor verwarming en sanitair warm water te voldoen. Combineer je deze opstelling met zonnepanelen? Dan kan je warmtepomp de gratis elektriciteit gebruiken die je zonnepanelen opwekken.

Maak de overstap

Verwarm je al met een condensatieketel op gas en wil je ook overstappen op hernieuwbare energie? Voor meer informatie kan je terecht bij een Cerga-installateur in je buurt. Meer weten? Surf naar www.gas.be

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-13971/gasbe/partnerberichten/verwarm-je-op-gas-haal-ook-gratis-energie-uit-de-zon/