livios logo

Ontdek waarom Maaike en Diego voor een condensatieketel op gas kiezen

Maaike en Diego kochten samen een woning in Leuven die ze renoveerden. Ze kozen voor een condensatieketel op gas. “Het was voor ons een logische keuze en we hebben dan ook niet lang getwijfeld.”

14051-NL

Maaike en Diego kozen voor een condensatieketel op gas.

Foto gas.be

14051-NL

Heb je net als Diego en Maaike recht op een premie?

Foto gas.be

Het koppel besloot om samen een huis te kopen. “We waren het beu om voortdurend onderweg te zijn. Bij mij op kot, dan weer bij zijn ouders of bij mijn ouders”, vertelt Maaike. Samen renoveerden ze hun huis in Leuven. “Het was snel duidelijk dat we bij de renovatie niet voor mazout zouden kiezen. Het lijkt me eerder een eindig verhaal, zeker als je de plannen van de overheid op lange termijn bekijkt”, vertelt Diego.

Condensatieketel op gas: “Logische keuze”

Het koppel koos voor een condensatieketel op gas. “We hebben er niet lang over getwijfeld. Eigenlijk was het logisch dat we voor een gascondensatieketel kozen. Zo’n verwarming paste helemaal in ons budget”, vertelt Maaike. “Gas is bovendien zeer energie-efficiënt en zuinig op lange termijn. Onze installateur heeft ons goed geadviseerd want we zijn niet echt technisch aangelegd.”

5 redenen om te kiezen voor gas

In de straat van Maaike en Diego lag al gas. “Dat was zeker een voordeel. Zo hebben we niet moeten investeren in een aansluiting. Maar zelfs als er geen gasaansluiting was, dan hadden we het nog altijd gedaan”, vertelt Diego. Waarom het koppel voor een gaswandketel heeft gekozen?

  • Een condensatieketel is zeer zuinig en performant.
  • Het is comfortabel: je hoeft niet te controleren wanneer je je mazouttank moet bijvullen.
  • Het was groener dan ze dachten.
  • Deze oplossing paste perfect in hun budget.
  • Ze kunnen het later combineren met hernieuwbare energie zoals een zonneboiler of warmtepomp.

Eenvoudig te installeren

Het koppel nam contact op met een Cerga-installateur. “Diego en Maaike hebben me gecontacteerd en ik moest ze eigenlijk niet overtuigen om voor gas te kiezen”, vertelt gasinstallateur Tijs. “Ik heb ze vooral aangeraden om voor een gascondensatieketel te gaan. Hiermee kunnen ze tot 18% op hun energiefactuur besparen en het zorgt voor 33% minder CO2-uitstoot in vergelijking met mazout. Bovendien is zo’n oplossing compact en eenvoudig te installeren wat belangrijk is als je geen zeeën van ruimte hebt.”

Meer weten?

Wil je ook overschakelen op gas? Zoek hier een Cerga-installateur in je buurt. Heb je net als Diego en Maaike recht op een premie? Ontdek  hier of je ook in aanmerking komt. Wist je bovendien dat de gasprijzen met 30% gedaald zijn vanwege de coronacrisis? Lees er hier alles over. Surf voor meer info naar www.gas.be.

13 dingen die je moet weten over centrale verwarming


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-14051/gasbe/partnerberichten/ontdek-waarom-maaike-en-diego-voor-een-condensatieketel-op-gas-kiezen/