livios logo

Guy vindt opnieuw de vonk met een nieuwe gasketel en premie van Gas.be

Wist je dat een kwart van de gezinnen die met gas verwarmen dat doen met een ketel van meer dan 20 jaar oud? Dat is niet alleen nadelig voor het milieu maar ook voor de energiefactuur die onnodig oploopt. Want ook al werkt je oude ketel nog perfect, hij verbruikt veel meer energie en heeft een lager rendement dan de nieuwste modellen. Net daarom besloot Guy Mahieu om zijn oude gasketel te vervangen.

14853-NL

Foto gas.be

14853-NL

Foto gas.be

Prehistorisch model

“We zaten hier in huis nog met een oude gasketel van meer dan 25 jaar oud. Een prehistorisch model. Bovendien zijn de kinderen ondertussen het huis uit en leverde de oude ketel voor twee personen echt veel te veel energieverspilling op”, vertelt Guy. Op de website van Gas.be vond Guy onmiddellijk de oplossing voor zijn probleem en kreeg hij bovendien een positief energieduwtje in de rug.

Vervangpremie

“Aangezien onze oude gasketel meer dan 20 jaar geleden werd geïnstalleerd, kregen we een premie van 500 euro om een nieuwe ketel te laten installeren. De beslissing was dus snel genomen voor ons.” Met dit initiatief van Gas.be wordt het niet alleen mogelijk om je investering sneller terug te verdienen, maar verbruik je ook minder energie terwijl je toch van hetzelfde comfort blijft genieten.  

Erkend installateur

Guy nam contact op met erkend Cerga-installateur Steven Schoonians die de volledige installatie in goede banen leidde. “Het grootste verschil zit in de rookgastemperatuur. Die liep bij de oude ketel op tot 150 graden. Bij de nieuwe ketel vliegt slechts 40 à 45 graden door de schoorsteen naar buiten. Bij het oude toestel ging een groot deel van de warmte verloren via de schoorsteen.”

Snelle ombouw

Na de duidelijke uitleg van Steven was Guy aangenaam verrast door hoe snel alles kon worden aangepast. “We hebben ons aangesloten op de bestaande collectoren en het leidingwerk vernieuwd. Al bij al is zo’n ombouw dan anderhalve dag tot maximaal twee dagen werk om alles netjes geïnstalleerd en goed afgeregeld te krijgen”, vertelt Steven. Nu kan Guy weer voor een aantal jaren verder en zit de vlam weer goed in de pijp.

Energieduwtje

Is jouw oude gasketel ook aan vervanging toe? Profiteer dan net als Guy van de vervangpremie om een nieuwe ketel te installeren en bespaar tot 700 euro per jaar op je energiefactuur. Met behulp van een erkend Cerga-installateur is het zo gefikst.

Het volledige verhaal van Guy vind je hier.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-14853/gasbe/partnerberichten/guy-vindt-opnieuw-de-vonk-met-een-nieuwe-gasketel-en-premie-van-gasbe/