livios logo

Duurzaam verwarmen? Combineer gas met hernieuwbare energie!

Tegen 2050 wil de EU niet alleen klimaatneutraal, maar ook klimaatbestendig zijn. Om die klimaatdoelstellingen te halen, moeten we allemaal onze duit in het zakje doen. Jij kan hieraan meewerken en je woning toch comfortabel verwarmen door te kiezen voor de combi van gas en hernieuwbare energie. Zo ben je in een handomdraai klaar voor een duurzame en rendabele energietoekomst.

15107-NL

Wil je jouw woning klaarmaken voor de toekomst? Ga voor de combi van gas en hernieuwbare energie.

Foto gas.be

15107-NL

Gas is perfect combineerbaar met hernieuwbare energie zodat je nóg meer rendement uit je ketel haalt

Foto gas.be

Milieuvriendelijke energiebron

Gas is op zich al een zuinige, comfortabele en milieuvriendelijke energiebron die bovendien steeds groener wordt. Met een gascondensatieketel heb je dus al een betaalbare oplossing die klaar is voor de uitdagingen van de toekomst. Daarenboven is gas perfect combineerbaar met hernieuwbare energie zodat je nóg meer rendement uit je ketel haalt en je altijd zeker bent dat je huis gevuld is met een aangename warmte.

Zonneboiler

Wist je dat je in België meer dan de helft van het water dat je dagelijks verbruikt, kan verwarmen met zonnewarmte? Zo kan je met een zonneboiler ongeveer 60% van je sanitair water gratis opwarmen. Een zonnecollector op je dak zet dan de zonnestralen om in warmte-energie. Die energie gebruikt de warmtewisselaar in je zonneboiler om je water op temperatuur te brengen. Combineer je je zonneboiler met een gascondensatieketel? Dan zorgt je ketel voor verwarming en heb je een aanvullende energiebron voor je sanitair water wanneer de zon niet hard genoeg schijnt.

Hybride ketel

Als je je gascondensatieketel combineert met een elektrische warmtepomp creëer je een slim systeem dat voor jou denkt. Op basis van de warmtevraag evalueert het systeem welke energiebron op dat moment de zuinigste is en schakelt automatisch over. Zo heb je op elk moment een optimaal rendement, vermijd je een torenhoge elektriciteitsfactuur én beperk je je ecologische voetafdruk.

Gaswarmtepomp

Is je woning goed geïsoleerd en je warmtevraag beperkt? Dan kan je kiezen voor een gasabsorptiewarmtepomp. Die zorgt, net als een elektrische warmtepomp, voor verwarming en de productie van warm water, maar wekt warmte op met een gasbrander in plaats van met elektriciteit. Zo win je aan efficiëntie, want om 1 kWh elektriciteit op te wekken, heb je 2,5 keer zoveel energie nodig dan bij gas. Je investeert wel meer in een gaswarmtepomp dan in een condenserende gasketel, maar je haalt er een hoger rendement uit. Op die manier bespaar je zo’n 700 euro per jaar en stoot je ook nog eens tot 48% minder CO2 uit.

Brandstofcel

Met een brandstofcel wek je tegelijk warmte en elektriciteit op. Dat maakt deze oplossing het meest energie-efficiënte alternatief voor een klassieke gascondensatieketel. Bovendien ben je minder afhankelijk van de stijgende elektriciteitsprijzen. Over het algemeen heeft een brandstofcel niet zoveel vermogen, maar hij werkt wel bijna continu en levert ook warm water tot 65°C voor huishoudelijk gebruik. Als je je brandstofcel combineert met een condenserende gasketel, zal je ketel de resterende warmtevraag opvangen.

Klaar voor de toekomst?

Wil je jouw woning ook graag klaarmaken voor de toekomst? Doe dan een beroep op een erkende Cerga-installateur in de buurt om jouw installatie in orde te brengen.

13 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-15107/gasbe/partnerberichten/duurzaam-verwarmen-combineer-gas-met-hernieuwbare-energie/