livios logo

Is jouw verwarmingsinstallatie klaar voor de toekomst?

Je wil graag duurzaam en energiezuinig verwarmen, maar wel zeker zijn dat je het hele jaar door blijft genieten van een aangename warmte in huis? Dan is de combinatie van hernieuwbare energie met aardgas als aanvullende energiebron de ideale oplossing. Zo schakel je over op een duurzame en toekomstgerichte oplossing én kan je je woning verwarmen zonder risico’s.

15636-NL

Er ontstaat een mooie wisselwerking tussen een elektrische warmtepomp en een gascondensatieketel.

Foto gas.be

15636-NL

Naast het gebruikscomfort geniet je met een hybride verwarmingsinstallatie van heel wat voordelen.

Foto gas.be

Hybride verwarmingsinstallatie

Wanneer je investeert in een nieuwe verwarmingsinstallatie is het anno 2021 belangrijk om ervoor te zorgen dat je installatie klaar is voor een duurzame toekomst. Zo doe je niet alleen je duit in het zakje voor het milieu, maar geniet je ook van een aanzienlijke besparing op je energiefactuur. Zeker als je kiest voor de slimme combinatie van een condenserende gasketel en een elektrische warmtepomp, want dan ben je op elk moment zeker van een optimaal rendement. De hybride verwarmingsinstallatie denkt immers voor jou en evalueert op basis van de warmtevraag welke optie – de warmtepomp of condensatieketel – de zuinigste van het moment is.

Mooie wisselwerking

Binnen de hybride verwarmingsinstallatie ontstaat een mooie wisselwerking tussen de elektrische warmtepomp en de gascondensatieketel. Wanneer het minder koud is buiten onttrekt de warmtepomp warmte uit de omgevingslucht voor je verwarming en warm water. Maar op koudere dagen daalt het rendement van de pomp en is het soms moeilijk om aan je volledige warmtevraag te beantwoorden. Omdat het hybride systeem constant beide systemen evalueert, zal je verwarming dan overschakelen op de condensatieketel omdat deze op zo’n momenten de zuinigste en meest milieuvriendelijke optie is.

Waarom kiezen voor hybride?

Naast het gebruikscomfort en het optimale rendement geniet je met een hybride verwarmingsinstallatie van bijkomende voordelen zoals:

  • Gratis hernieuwbare energie: omdat de warmtepomp grotendeels gebruikmaakt van de gratis energie uit de omgeving wordt je woning en sanitair water bijna kosteloos verwarmd. Je betaalt enkel de elektriciteit die nodig is om de pomp aan te drijven, maar ook dat kan gratis als je zelf stroom opwekt met zonnepanelen.
  • Tot 25% minder energieverbruik: dankzij het optimale rendement van de hybride installatie verbruik je een kwart minder energie voor de verwarming van je woning en sanitair water.
  • Minder energiekosten: tot 25% minder energieverbruik vertaalt zich uiteraard ook in minder energiekosten en dat is een goede zaak voor je portemonnee.
  • Tot 40% minder CO2-uitstoot: ook voor de planeet doe je een goede zaak met een hybride verwarmingsinstallatie. In vergelijking met een klassieke installatie stoot je immers tot 40% minder CO2 uit, zodat je dagelijks bijdraagt aan een beter leefmilieu.
  • Premie van 800 euro: wanneer je investeert in een hybride warmtepomp heb je in Vlaanderen onder bepaalde voorwaarden recht op een energiepremie die kan oplopen tot 800 euro. Zo verdien je je investering nog sneller terug.

Positieve energie

Kies je voor een hybride verwarmingsinstallatie en vervang je hierbij een oud gastoestel dat meer dan 20 jaar geleden werd geïnstalleerd? Dan krijg je van Gas.be een positief energieduwtje in de rug met een premie van minstens 500 euro. Die komt bovenop de premie van de overheid en kan je eenvoudig aanvragen op de premiepagina van Gas.be.

Vlotte overschakeling

Ben je helemaal klaar om over te schakelen op een hybride verwarmingsinstallatie? Contacteer dan snel een erkend Cerga-installateur in je buurt. Hij zal je toestel met plezier volgens de richtlijnen installeren zodat je vanaf dag één veilig en milieuvriendelijk verwarmt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-15636/gasbe/partnerberichten/is-jouw-verwarmingsinstallatie-klaar-voor-de-toekomst/