livios logo

Verwarm jij op gas? Combineer je gasketel met een hybride warmtepomp om energiezuiniger te verwarmen

Wil je jouw energiefactuur binnen de perken houden? Dan kan je kiezen voor een hybride verwarming waarbij je een elektrische warmtepomp aan je bestaande gasketel koppelt. Zo verwarm je steeds met de energiebron die op dat moment het goedkoopst is: gas of elektriciteit. Gas.be helpt je om je energiefactuur betaalbaar te houden.

15683-NL

il je jouw energiefactuur binnen de perken houden? Dan kan je kiezen voor een hybride verwarming.

Foto gas.be

15683-NL

Gas.be biedt je een premie tot 500 euro aan om je gasketel van +20 jaar te vervangen.

Foto gas.be

Verwarm je momenteel met een condensatieketel op gas? Dan kan je energie besparen door slim om te springen met je verwarming. Zo kan je een kamerthermostaat en thermostatische kranen plaatsen. Gebruik ook een dag- en nachtstand voor je verwarming. Zet bijvoorbeeld je thermostaat ’s avond voor je gaat slapen op de nachtstand (15 graden). Laat je cv-ketel ook zeker om de twee jaar nakijken. Zo blijft je ketel in topvorm en zal hij niet meer verbruiken dan nodig. Het resultaat zie je meteen op je energiefactuur. Lees hier meer tips.

Bespaar met een hybride verwarming

Wat nog slimmer is, is kiezen voor een hybride verwarming. Die bestaat uit een condensatieketel op gas en een elektrische warmtepomp. De warmtepomp haalt warmte uit de omgevingslucht en geeft deze af aan je woning en sanitair water. Is het buiten te koud? Of slaagt de warmtepomp er niet in om aan jouw warmtevraag te voldoen? Dan springt de condensatieketel bij.

Altijd de goedkoopste energiebron

Een hybride verwarmingsinstallatie denkt in jouw plaats. Het systeem kijkt zelf welke optie het zuinigst is: de warmtepomp of condensatieketel. Is de warmtepomp gekoppeld aan zonnepanelen op je dak die energie aan het opwekken zijn, dan zal je warmtepomp je woning verwarmen. Schijnt de zon niet en is de gasprijs voordeliger? Dan zal het systeem overschakelen naar je condensatieketel.

Energiebesparend en milieuvriendelijk

In vergelijking met een klassieke verwarming verbruikt een condensatieketel gekoppeld aan een warmtepomp zo’n 25% minder energie. Zo vermijd je dat je een onverwachts hoge energiefactuur ontvangt. De installatie stoot ook 40% minder CO2 uit, wat goed is voor het milieu. Bovendien is een hybride verwarming ook geschikt om later over te stappen op groen gas.  Lees meer over de voordelen van een hybride systeem.

Maak je woning nú klaar voor de toekomst

Lijkt zo’n hybride verwarmingssysteem jou wel wat? Controleer dan eerst of je bestaande condensatieketel op gas nog in topvorm is. Gas.be biedt je een premie tot 500 euro aan om je gasketel van +20 jaar te vervangen door een modern en energiezuiniger exemplaar. Controleer hier of jij in aanmerking komt. Wil je meer informatie over een hybridesysteem of een vrijblijvende offerte? Contacteer een Cerga-installateur in je buurt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-15683/gasbe/partnerberichten/verwarm-jij-op-gas-combineer-je-gasketel-met-een-hybride-warmtepomp-om-energiezuiniger-te-verwarmen/?utm_source=Livios&utm_medium=Website&utm_campaign=partnermessage-verwarmen-op-gas-blijft-een-slimme-keuze-ontdek-waarom