livios logo

Verwarmen op gas blijft een slimme keuze. Ontdek waarom!

Twijfel jij met welke energiebron je nu én in de toekomst moet verwarmen? Gas.be vertelt je waarom centrale verwarming op gas zowel voor bouwers als verbouwers vandaag nog steeds een zuinige, comfortabele en toekomstgerichte keuze is.

15706-NL

Foto gas.be

15706-NL

Foto gas.be

Comfortabel verwarmen

Gas komt via de leidingen je woning binnen en is altijd beschikbaar. Je bent dus zeker dat je altijd zal kunnen verwarmen, zonder dat je je voorraad aan brandhout of het peil van je stookolietank moet checken. Bovendien kan je met de temperatuur heel precies regelen. Afgezien van de wettelijk verplichte tweejaarlijkse controle vraagt je gasketel ook nauwelijks onderhoud.

Compatibel met hernieuwbare energie

Gas kan je ook perfect combineren met hernieuwbare energie zoals zonnepanelen, een hybride warmtepomp, een gaswarmtepomp of een zonneboiler. Een hybride combinatie is tegelijk duurzaam en toekomstgericht. Zo kan je bijvoorbeeld met een elektrische warmtepomp hernieuwbare energie verbruiken wanneer je zonnepanelen energie opwekken, terwijl je gascondensatieketel het op koudere en minder zonnige dagen overneemt als zuinigste optie.

Elektriciteit maken met gas

Verwacht je meer van je verwarming? Een brandstofcel en een (micro)-warmtekrachtkoppeling (WKK) leveren je naast warmte ook stroom. Deze apparaten produceren in eerste instantie elektriciteit, maar ze produceren ook warm water. Zo sla je niet alleen twee vliegen in één klap, je bent ook minder afhankelijk van de elektriciteitsprijzen. De kostprijs van gas ligt overigens lager dan die van elektriciteit zelf.

  • Brandstofcel: is nog relatief nieuw en leent zich perfect voor een goed geïsoleerde woning. Het brandstof-verwarmingstoestel dekt de volledige warmtebehoefte en de basisbehoefte aan elektriciteit en neemt niet meer plaats in dan een koelkast. Met de combinatie van een gascondensatieketel en een brandstofcelmodule daalt het energieverbruik ten opzichte van de traditionele gascondensatietechniek met zo’n 40%.
  • WKK: is het alternatief voor de appartementsgebouwen of groepswoningen met een gemeenschappelijke warm waterproductie. De WKK levert een hoog rendement waardoor het brandstofverbruik 20 tot 30% lager zal liggen. Hierdoor geniet je van een lagere energiefactuur.

Gas, groener dan je denkt

Gas is veel duurzamer dan andere fossiele brandstoffen. Bij de verbranding ligt de CO2-uitstoot namelijk tot 25% lager dan bij een klassieke verwarmingsketel. Dat zorgt voor minder broeikasgassen en in tegenstelling tot hout of stookolie hoeft gas niet tot bij je thuis vervoerd te worden. Doordat bij de verbranding van gas geen roet gevormd wordt en weinig stikstof geproduceerd wordt, is deze energiebron ook nog eens goed voor je gezondheid en voor de luchtkwaliteit in de steden.

Klaar voor een duurzame toekomst

Gas wordt ook steeds groener. Zo kan groen gas of biogas ons helpen in de energietransitie. Groen gas wordt geproduceerd door biogas om te zetten in biomethaan. Het heeft dezelfde voordelen als gas, maar de productie is duurzamer. Groen gas kan dus voor dezelfde toepassingen gebruikt worden. Verwarm jij momenteel op gas? Dan ben jij nu al klaar voor een duurzame toekomst.

Premie voor nieuwe verwarmingsketel

Goed om weten: is je gasinstallatie meer dan twintig jaar oud en vervang je ze door een nieuw verwarmingstoestel op gas? Dan kom je via Gas.be in aanmerking voor een premie van 500 euro. Lees meer over de voorwaarden.

De troeven van verwarmen op gas voor jouw woning?

Op zoek naar een duurzame en betaalbare verwarmingsoplossing waarmee je helemaal klaar bent voor de toekomst? Een Cerga-installateur in je buurt vertelt je graag uit hoe je met gas goedkoper verwarmt voor hetzelfde comfort.

13 dingen die je moet weten over centrale verwarming


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-15706/gasbe/partnerberichten/verwarmen-op-gas-blijft-een-slimme-keuze-ontdek-waarom/