livios logo

Overstappen van stookolie naar gas? Zo pakten Linda en Marc het aan

Vanaf 2022 mag je je oude stookolieketel niet meer vervangen door een nieuwe als er een gasleiding in je straat ligt. Gaat je ketel stuk? Dan zal je op een andere manier moeten verwarmen. Net zoals één op de vier Belgische gezinnen verwarmden ook Linda en Marc met een stookolieketel. Maar zij besloten om nu al over te schakelen naar gas. Waarom jij de overstap ook al beter maakt? We zetten de voordelen op een rij. 

15794-NL

Foto gas.be

Enkele jaren geleden hadden Linda en Marc ingrijpende verbouwingen uitgevoerd in hun woning. “Doordat we het afgelopen jaar zoveel thuis waren, schrokken we van onze energierekeningen”, zegt Marc. “Zeker de kosten van onze verwarming liepen op: enerzijds doordat de mazoutprijs steeg, anderzijds door de kosten aan onze verouderde stookolieketel.”

Energie besparen

Het koppel zocht dus een manier om energie te besparen. Toen hun stookolieketel het op een van de koudste dagen van het jaar voor de tweede keer begaf, besloten ze om een nieuwe gasketel aan te schaffen. “Door de oude mazoutketel te vervangen door een nieuwe gasketel met A-label besparen we tot 40% op ons energieverbruik”, legt Marc uit.

Snelle installatie

De oude mazoutketel verwijderen en de nieuwe gascondensatieketel installeren, gebeurde op slechts één dag tijd. “We moesten de leidingen en radiatoren niet vervangen of aanpassen”, zegt Marc. “Het enige dat moest gebeuren, was een aanpassing aan de behuizing van de schoorsteen.” Ontdek hier alle voordelen van verwarmen op gas.

Geen ongemakken

Nog een voordeel van gas: het is altijd voorradig. Zo kunnen Linda en Marc hun woning onbezorgd verwarmen. Dat is zeker tijdens de koude wintermaanden een geruststelling. “In het verleden hadden we al eens meegemaakt dat de mazoutketel leeg bleek te zijn, terwijl wij maar stonden te vloeken bij de ketel”, lacht Marc. Een gasketel is ook gemakkelijk in onderhoud: een tweejaarlijkse controle volstaat.

Klaar voor de toekomst

Wist je dat je gas ook kan combineren met hernieuwbare energie zoals een zonneboiler, warmtepomp of hybrideketel? Lees meer over de mogelijkheden. Gas wordt ook steeds groener: groen gas of biogas biedt dezelfde voordelen als gewoon gas, maar wordt duurzaam geproduceerd. Verwarm je nu al op gas? Dan ben je klaar voor een duurzame toekomst.

Maak jij ook de overstap?

Ben jij overtuigd van de voordelen van Gas? Schakel dan in slechts drie stappen over van stookolie naar gas:

  1. Sluit je woning aan op het gasnet: Controleer op de website van Fluvius of er een gasleiding in je straat ligt.
  2. Verwijder de mazouttank: Laat je tank door een erkend vakman buiten gebruik stellen.
  3. Kies je nieuwe gasketel: Je hebt keuze uit een ruim aanbod gascondensatieketels die je woning verwarmen en voor sanitair warm water zorgen.

Wil je dat alles vlot verloopt? Doe dan beroep op een Cerga-installateur in je buurt. Surf voor meer info naar www.gas.be

13 dingen die je moet weten over centrale verwarming


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-15794/gasbe/partnerberichten/overstappen-van-stookolie-naar-gas-zo-pakten-linda-en-marc-het-aan/?utm_source=Livios&utm_medium=Website&utm_campaign=Interactieve-blok-Overstappen-van-stookolie-naar-gas?-Zo-pakten-Linda-en-Marc-het-aan-