livios logo

Extra veiligheid met alarmsystemen voor ramen en deuren

Veiligheid is van cruciaal belang. Door een uitstekende standaardbeveiliging van ramen en deuren en extra inbraakwerende pakketten maken we het inbrekers zo moeilijk mogelijk. Wist je dat je jouw alarmsysteem zelfs kan koppelen aan de ingebouwde magneetcontacten?

12715-NL

Haakpenslot

Foto Belisol ramen en deuren

12715-NL

Paddenstoelnok

Foto Belisol ramen en deuren

12715-NL

Dievenklauw

Foto Belisol ramen en deuren

12715-NL

Meerpuntssluiting raam detail

Foto Belisol ramen en deuren

Als specialist in ramen en deuren is het voor ons niet meer dan logisch dat veiligheid van essentieel belang is. Kies je voor een Belisol-product, dan garanderen we je knap design en stevig materiaal maar ook hang- en sluitwerk van hoge kwaliteit.

Onze standaardbeveiliging bestaat uit:

  • Inbraakvertragende stalen sluitnokken: paddenstoelvormige nokken die beter vasthaken dan gewone pinnen
  • Meerpuntsluitingen: de raamvleugel wordt op diverse plaatsen verankerd met een aantal sluitnokken, afhankelijk van de afmetingen van het raam.
  • Een driepuntshaakslot : slot dat op drie verschillende plaatsen in het deurkader haakt
  • Glaslatten die het glas onzichtbaar bevestigen aan de binnenkant van het raam.

Stijn Guilliams, product manager bij Belisol: “Optioneel voorzien we ook gelaagd glas – met één of meerdere folies waardoor het glas bij een inslag niet uiteenvalt –, een groter aantal sluitpunten en andere inbraakwerende maatregelen.”

Magneetcontacten met alarm

Wil je helemaal zeker zijn? Dan kies je voor een alarmsysteem gekoppeld aan speciale magneetcontacten in je ramen en deuren. Hoe dat werkt, leggen Stijn Guilliams van Belisol en Raf Jansen van Luco - specialist in security & home technology - je uit.

Raf Jansen: “Tegenwoordig willen meer en meer mensen zich beschermen tegen inbrekers . Een eerste hulp die men hierbij kan gebruiken is een sensor die aan de buitenkant van je huis beweging detecteert. Als men dan toch tot bij je deur of raam geraakt, komen magneetcontacten goed van pas.”

“Eenvoudig gesteld gaat het om een contactje in het raamkader, de deurstijl of de garagepoort en een magneet in het schuivende of openslaande deel. Zo houd je gemakkelijk ongewenst bezoek buiten. Zodra iemand het raam of de deur opent, gaat het alarm af. Dat alarm kan je trouwens enkel inschakelen als alles gesloten is.”

Stijn Guilliams: “Aangezien de magneetcontacten reeds ingebouwd kunnen worden in de ruwbouwfase, is het voor ons praktisch om weten of je al dan niet een alarmsysteem gaat aankopen. Dat bespaart je werk en tijd achteraf. In de keuze van beveiligingsspecialist ben je nadien natuurlijk vrij.”

Domotica: nog meer voordelen

Raf Jansen: “De veelvuldige toepassingsmogelijkheden van magneetcontacten maken je het leven gemakkelijker. Denk maar aan het gebruikscomfort: je kan zelf steeds zien welke ramen en deuren nog niet gesloten zijn. Of we kunnen het koppelen aan domotica. Dan stel je het bijvoorbeeld zo in dat het licht aangaat als je de garagepoort opent of dat de verwarming uitvalt als je een raam opent.”

Handig toch?

Neem contact op met een Belisol-adviseur in je buurt voor advies op maat.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10189-12715/belisol-ramen-en-deuren/partnerberichten/extra-veiligheid-met-alarmsystemen-voor-ramen-en-deuren/