livios logo

Warmteverlies via je ramen? Dat is verleden tijd!

Ramen vormen vaak een belangrijke ontsnappingsroute voor warmte in je huis. Er zijn tegenwoordig echter verschillende oplossingen die dit tot een minimum beperken. Isolatieglas is daarbij een onmisbare schakel.

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas bestaat uit meerdere lagen glas waartussen een gas aanwezig is. Deze constructie is bedoeld om het warmteverlies sterk te verminderen. Dubbele beglazing bestaat uit twee glasplaten van elk 4 mm dik met ertussen een spouw van 16 mm breed. Wanneer de spouw gevuld is met Argon – een isolerend gas – bekom je betere isolatiewaarden dan wanneer er gewoon lucht tussen beide glasplaten zou zitten. Argon is een volkomen stabiel gas, het reageert niet met andere materialen.

Sprekende cijfers

  • 1,0 W/m2K: Belgische isolatiestandaard voor dubbel glas. Belisol biedt deze standaard reeds aan, al hebben we in ons gamma ook dubbel glas met een isolatiewaarde tot 0,8 W/m2K en driedubbel glas met een isolatiewaarde tot 0,5 W/m2K.
  • 60% : Zoveel bespaar je aan gereflecteerde warmte bij dubbel hoogrendementsglas dat bekleed is met een folie of coating.
  • 4x : Geluidswerende beglazing kan tot 4 maal meer lawaai tegenhouden dan gewoon dubbel glas.

Geen vochtige randen

Om het randeffect te vermijden, waarbij er zich condensatiedruppels vormen aan de randen van het glas met het raam in aluminium of pvc, kan Belisol ‘warm-edge’ afstandshouders in kunststof voorzien. Deze geleiden de koude namelijk niet. Weg is het randeffect.

Hoogrendementsglas

Hoe lager deze Ug-waarde, hoe beter het glas isoleert.

  • enkel glas Ug = 5,8
  • dubbel glas Ug = 2,8
  • dubbel HR-glas gevuld met gas Ug = 1,1
  • driedubbel glas Ug = 0,6

Merk op: het huidige dubbel hoogrendementsglas isoleert twee tot drie keer beter dan het dubbel glas van de vorige generatie. Driedubbel glas is geen must, behalve in een passiefhuis.

Coating houdt warmte binnen

Coating is een dun, kleurloos laagje metaal dat aan de binnenkant van het glas zit. Dit bijzondere laagje laat enerzijds de zonnewarmte ongehinderd van buiten naar binnen. Anderzijds belet het dat de warmte van de kamer via het glas ontsnapt door deze warmte te weerkaatsen. Op die manier zorgt de coating voor een verbetering van de thermische isolatie met maar liefst 60%, vergeleken met gewoon dubbel glas.

Minder lawaai, meer comfort

Wist je dat glas ook een grote impact kan hebben op het geluidsniveau in je woning? Met geluidswerende beglazing kan je geluidsoverlast beperken. Met meer rust als gevolg. Geschikt wanneer je woont in de stad of langs een drukke weg.

Wil je meer weten over isolatie? Breng dan een vrijblijvend bezoekje aan één van onze showrooms waar je onze isolatiegids boordevol tips en nuttige informatie kan meenemen.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10189-13455/belisol-ramen-en-deuren/partnerberichten/warmteverlies-via-je-ramen-dat-is-verleden-tijd/