livios logo

Houten ramen schilderen of vervangen?

De charme van houten ramen is onmiskenbaar. Bij sommige woningen is het gewoon de mooiste keuze. Maar hoe zit het met het onderhoud van houten ramen? Schilder je de ramen regelmatig of koop je na een tijdje beter nieuwe?

Goede bescherming is goud waard

Bij Belisol denken we vooruit om het onderhoud van houten ramen te beperken. Dus behandelen we ze tegen uv-straling, insecten, vocht en extreme weersomstandigheden met een milieuvriendelijk beschermingsproduct. Nadien wordt het hout gecontroleerd verhit om de structuur ervan te wijzigen. Zo worden je ramen stabieler en duurzamer, zonder hun natuurlijke look te veranderen. Ondanks die degelijke voorbereiding is regelmatig onderhoud bij houten ramen nog belangrijker dan bij andere materialen. Schilderen, oliën, vernissen of lakken, het kitwerk vervangen … Er komt wel wat bij kijken.

Schilderen of vervangen?

Afbladderende verf, een minder fris kleurtje, verminderde stevigheid en isolatie … oude houten ramen kunnen hun leeftijd niet verbergen. Merk je meer lawaaihinder of warmteverlies op dan vroeger? Of zijn ze niet meer stevig genoeg om inbrekers tegen te houden? Dan kies je er beter voor om je ramen te vervangen. Zo verlies je geen tijd of energie meer aan het uitgebreide onderhoud van oude houten raamprofielen. En passen ze beter bij de stijl van je woning.

Waarom nieuwe ramen?

Kiezen voor nieuwe ramen, het is natuurlijk een investering. Maar vergis je niet: oudere houten ramen onderhouden kost je ook geld, zij het dan verspreid over meerdere jaren. Bovendien is de besparing op energie aanzienlijk wanneer je nieuwe ramen laat plaatsen. En denk ook aan de verhoogde veiligheid. De nieuwste raamprofielen beschermen je woning gegarandeerd veel beter – op het vlak van sloten, scharnieren en stevigheid – dan oude exemplaren.

Weet je niet zeker of je houten ramen ook aan vervanging toe zijn? Vraag advies aan een Belisol-adviseur bij jou in de buurt.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10189-14568/belisol-ramen-en-deuren/partnerberichten/houten-ramen-schilderen-of-vervangen/