livios logo

Kiezen voor ramen in pvc, aluminium of hout?

De materiaalkeuze bij het plaatsen of vervangen van ramen is één van de belangrijkste beslissingen. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen de materialen en met welke elementen moet je rekening houden? We helpen je graag op weg.

Woningstijl

Als je denkt aan houten ramen dan kom je meteen uit bij de landelijke of pastoriestijl terwijl aluminium ramen zich meer lenen voor de strakke moderne look. Pvc ramen bieden daarnaast veelvuldige opties. Zo kan je voor pvc ramen in houtlook gaan bij een landelijke of pastoriewoning maar kan je met de aluminiumimitaties van pvc een strakke en moderne look aan je woning geven.

Grote ramen

Ga je voor erg grote raamoppervlakten? Dan is aluminium de beste keuze. Aluminium is namelijk een supersterk materiaal, maar toch niet zwaar, een ideale keuze voor een groot schuifraam bijvoorbeeld.

Isolatie

Hout is van nature een vocht- en warmteregelaar, die zowel thermisch als akoestisch zeer goed isoleert. Daarom scoort dit materiaal op het vlak van isolatie het hoogst. Maar aluminium en pvc moeten zeker niet onderdoen voor hout. Aluminium en pvc profielen van Belisol bestaan uit 4 tot 5 kamers en minstens 3 dichtingen die een hoge isolatiewaarde opleveren. We werken met dikkere profielen van 70mm tot 88mm waardoor je bovendien voor het sterk isolerende hoogrendementsglas kunt kiezen.

Onderhoud

Op zoek naar onderhoudsvriendelijke ramen? Dan is pvc de beste keuze, pvc ramen van Belisol zijn uitzonderlijk makkelijk in onderhoud. Af en toe poetsen en één keer een druppeltje olie is al meer dan genoeg om vele jaren van je prachtige ramen te genieten. Maar ook aluminium ramen vragen weinig onderhoud. Onze aluminium ramen worden gemoffeld of geanodiseerd waardoor het aluminium niet elektrostatisch is en dus geen stof of vuil aantrekt. Houten ramen tot slot vragen het meeste onderhoud. Maar dankzij de moderne en ecologisch verantwoorde spuittechnieken van onze houten ramen blijft het hout jarenlang beschermd, zonder er weinig onderhoud nodig is.

Prijs

Onze ramen en deuren worden steeds op maat gemaakt waardoor de prijs erg afhankelijk is van de keuzes die je maakt. Wil je graag een snelle schatting van het benodigde budget voor nieuwe ramen en deuren? Vul dan even onze budgetcalculator in. Wil je toch liever een exacte prijs? Vraag dan nu eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.

 

Wil je graag meer informatie over ramen? Neem dan een kijkje op onze website of kom langs in een showroom in je buurt.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10189-15319/belisol-ramen-en-deuren/partnerberichten/kiezen-voor-ramen-in-pvc-aluminium-of-hout/