livios logo

Smart home: slimme domotica voor ramen en deuren

Jezelf het leven makkelijker maken? Waarom niet, met deze slimme oplossingen zijn alle technieken van je huis met elkaar verbonden: toegangspoort en voordeur, verlichting, verwarming, beveiliging, zonwering ... En jij kan dit alles besturen met je smartphone. Als je thuis bent of van op afstand.

Tegenwoordig kan er erg veel geautomatiseerd worden, denk maar aan de lampen die elke dag aangaan als het donker wordt. Of de verwarming die automatisch rekening houdt met de buitentemperatuur. Smart Home geeft je zo enkele belangrijke voordelen: je comfort en veiligheid verhogen en je energieverbruik slinkt. Maar zijn er ook toepassingen voor ramen en deuren? Heel zeker, we lijsten ze even voor je op:

Ramen

Per ongeluk een raam laten openstaan terwijl ook de verwarming nog opstaat? Dat zorgt voor onnodig energieverlies maar ook daar kan smart home een oplossing bieden. Via raam- en deurcontacten kan je op je smart home app zien welk raam of deur openstaat. Vervolgens kan de app je verwarming dan lager zetten. Ook de inbraakveiligheid van je woning gaat erop vooruit met deze oplossing. Zo krijg je meteen een melding wanneer een gesloten raam geforceerd wordt.

Voordeur

Beide handen vol maar toch gemakkelijk de deur openen? Dat kan met een keyless slot. Dit slot zorgt ervoor dat je deur vanzelf open gaat van zodra je de deur nadert met je smartphone op zak. Of wil je graag iemand binnen laten terwijl je zelf niet thuis bent? Geen probleem meer want ook deze mogelijk is er. 

Zonwering

Gaat de zon opeens heel erg schijnen? Dan kan de zonwering automatisch naar beneden. Bovendien kan ook je verlichting hieraan gekoppeld worden waardoor deze het lichtverlies dat de zonwering brengt kan compenseren.

 

Op zoek naar nieuwe ramen en deuren maar heb je ook interesse in smart home oplossingen? Vraag raad aan een Belisol-adviseur bij jou in de buurt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10189-15427/belisol-ramen-en-deuren/partnerberichten/smart-home-slimme-domotica-voor-ramen-en-deuren/