livios logo

Franky en Patrick wonen in een authentieke hoeve: “Aluminium glasgevel is een echte troef”

Franky en Patrick zochten een woning op een rustige locatie in de natuur. Zo kwamen ze bij deze hoeve in een plattelandsgemeente terecht. Samen met hun architect slaagde het koppel erin om de hoeve te renoveren terwijl het authentieke karakter behouden bleef. Opvallend is de moderne glasgevel die voor interactie met de tuin zorgt.

De hoeve bestond oorspronkelijk uit een woongedeelte en een aaneenschakelijking van kleinere ruimtes die dienstdeden als berging en stalling. “We hebben alle bijgebouwen afgebroken en enkel het hoofdvolume behouden”, vertelt architect Birger Willaert. “Zo hadden we één groot volume dat we opnieuw konden indelen.”

Contact met de tuin

De oorspronkelijke gevel van het linkergedeelte van de woning werd behouden en gekaleid. Het rechtergedeelte kreeg een afwerking in hout. Franky en Patrick wilden ook zoveel mogelijk interactie met het buitenleven. “Aan de voorkant van de woning zorgen verticale raamnissen voor voldoende daglicht. Aan de tuinzijde hebben we de woning volledig opgetrokken met grote glaspartijen”, vertelt de architect. “Zo komt het buitenpanorama volledig tot zijn recht en vervaagt de grens tussen binnen en buiten.” Bekijk hier meer foto’s van de woning.

Aluminium glasgevel

Voor de grote glasgevel aan de achterkant koos het koppel voor aluminium ramen van Belisol. De zwarte kleur past mooi bij de stalen ramen aan de voorzijde. “Om het zo minimalistisch mogelijk te houden, werkten we met zo weinig mogelijk zichtbare profielen”, legt de architect uit. Belisol werkte de profielen zoveel mogelijk in in het plafond en in de vloer. Daarnaast is er een verlaagd plafond zodat de gordijnen in een onopvallende nis voorzien konden worden. Tot slot werd het glas bij de hoekramen glas op glas verlijmd.

Tip: Zoek je nog inspiratie voor jouw nieuwe ramen en deuren? Bekijk meer referentieprojecten van Belisol.  

Meer weten?

Heb jij net als Franky en Patrick plannen om nieuwe ramen te plaatsen? Een Belisol-adviseur bespreekt graag samen met jou de mogelijkheden op basis van jouw woning, smaak en budget. Maak nu een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Ben je benieuwd hoeveel nieuwe ramen precies kosten? Vraag dan een gratis offerte aan.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10189-15833/belisol-ramen-en-deuren/partnerberichten/franky-en-patrick-wonen-in-een-authentieke-hoeve-aluminium-glasgevel-is-een-echte-troef/