livios logo

Dromen concreet beleven: Blavier opent nieuwe Bijna Energie Neutrale (BEN) kijkwoning in Erpe-Mere

‘De Belg wordt geboren met een baksteen in de maag’ klinkt iedereen heel vertrouwd in de oren. Een eigen woning verwerven is ongetwijfeld de topprioriteit op ieders ‘to do’-lijstje en als het even kan bouwen we die ook nog voor onszelf. Een eigen woning bouwen is ook anno 2017 nog een realiseerbare droom, maar de bouwsector heeft de laatste jaren een enorme evolutie doorgemaakt.

10714-N

Kijkwoning Erpe-Mere

Foto Blavier

10714-N

Kijkwoning Erpe-Mere achterkant

Foto Blavier

10714-N

Slaapkamer met badkamer

Foto Blavier

10714-N

Open keuken met leefruimte

Foto Blavier

10714-N

Werkruimte

Foto Blavier

“Daarom hechten we zoveel belang aan kijkwoningen” benadrukt Annemie Vandevelde, Marketing Manager bij Blavier. “De kijkwoningen verduidelijken de mogelijkheden van hedendaags bouwen in één oogopslag. Bezoekers krijgen een duidelijk beeld van de reële woonruimte, de materialen, en zoveel meer inspirerende indrukken”.

Blavier biedt niet minder dan negen kijkwoningen verspreid over het ganse land, met verschillende bouwstijlen en grootte. De nieuwste opent in Erpe-Mere en is vlot bereikbaar via de E40 Brussel – Gent.

Hedendaags en multifunctioneel

Het ontwerp maakt handig gebruik van de terreinglooiing, wat aan de achterzijde een heel mooi panoramisch uitzicht oplevert. Deze kijkwoning toont de combinatie van een woning met professionele ruimte, een  woon/werksituatie waar toenemend vraag naar is, aldus Blavier. Het gaat niet alleen om de voor de hand liggende situaties als een kapperszaak of artsenpraktijk; steeds meer werknemers genieten vandaag de vrijheid om enkele dagen in de week thuis te werken en zo de stress van het dagelijkse woon/werkverkeer te ontlopen. De benedenverdieping van deze kijkwoning kan zelfs volledig autonoom gebruikt worden, daar ze toegankelijk is via een afzonderlijke ingang aan de zijkant van de woning, over eigen sanitair en een keukeninrichting beschikt. Vanzelfsprekend is de getoonde inrichting slechts één van vele mogelijkheden en ligt het voor de hand dat de ontwerpers een geïndividualiseerd voorstel ontwikkelen bij interesse.

De architectuurstijl is kubistisch-modern, met een speels gevelbeeld en tal van grote glaspartijen.

Een interessant aspect is ook de aandacht voor het optimaliseren van de nuttige woonoppervlakte t.o.v. een eerder bescheiden perceeloppervlakte.  Bouwgronden met aantrekkelijke ligging zijn onderhand zeldzaam en duur geworden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de hedendaagse woningbouw inspeelt op de gemiddeld kleinere perceeloppervlakte, zonder dat de bruikbare woonruimte en een aangename beleving van het interieur daaronder lijden.

Focus op energiebesparing

Wie besluit om een woning te gaan bouwen, heeft daarvoor een meer of minder scherp afgelijnd budget opgemaakt. Helaas wordt er minder stilgestaan bij de eigenlijke gebruikskost van de woning in de vele jaren die volgen na de oplevering en dat kan flink aantikken. Gelukkig is er vandaag de EPB-regelgeving die o.a. verplicht tot goed isoleren en ventileren. Met de nieuwste kijkwoning toont Blavier aan dat het mogelijk is beter te doen dan wat wettelijk is opgelegd en daarmee een aanzienlijk lange termijn voordeel te doen. Deze kijkwoning voldoet aan de BEN-normering, wat staat voor ‘Bijna Energie Neutraal’, een garantie voor een minimaal energieverbruik. Bovendien wordt de BEN-norm vanaf 2021 de nieuwe standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen. Maar ook vandaag al wordt de BEN-norm opgelegd in sommige verkavelingen en/of eisen banken daaraan te voldoen voor het toekennen van een hypothecaire lening.

Totaalbeeld

De kijkwoning in Erpe-Mere geeft een inspirerend totaalbeeld van de inrichtings- en afwerkingsmogelijkheden. Annemie Vandevelde: “Het interieur volgt uiteraard de architectuurstijl en neemt heel wat trends mee, zoals een blokdeur in de keuken, een glazen deur, gelakte deuren... die het voor de kandidaat-bouwers gemakkelijker maken om hun persoonlijke keuzes te maken. Bijzonder is ook de invulling van de master bedroom als één grote ruimte die slaapkamer, badkamer en dressing laat fusioneren”. Daarnaast kan de bezoeker kennismaken met de voordelen van domotica en de verschillende actuele klimaattechnieken.

Meer informatie? 

Lees hier alle informatie over deze kijkwoning.

Elke zaterdag en zondag open van 14u tot 18u

Adres: Oudenaardsesteenweg 410, 9420 Erpe-Mere


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10204-10714/blavier/partnerberichten/dromen-concreet-beleven-blavier-opent-nieuwe-bijna-energie-neutrale-ben-kijkwoning-in-erpe-mere/