livios logo

Hoe maak je jouw huis ecologischer?

Dit is geen keuze meer: nieuwe woningen moeten energiezuinig zijn. Dat vertaalt zich in een aantal wettelijke verplichtingen, zoals dikkere isolatie en een regenwaterput. Maar je kunt nog verder gaan… Als je dat wenst, staat Blavier klaar om samen met jou je doelstellingen te realiseren.

13931-NL

Realisatie klassieke stijl

Foto Blavier

13931-NL

Realisatie moderne stijl

Foto Blavier

13931-NL

Realisatie Oost-Vlaanderen

Foto Blavier

13931-NL

Realisatie Vlaams-Brabant

Foto Blavier

De isolatienormen

De EPB-normen: niemand ontsnapt eraan. Elke nieuwe woning moet vandaag de dag aan strenge isolatiecriteria beantwoorden. Nieuwe gebouwen verbruiken minder energie en dat is maar goed ook als je ziet welke impact ons handelen op het milieu heeft: woningen behoren namelijk tot de meest vervuilende elementen op aarde. Bovendien kost een huis waarvan de ecologische impact op voorhand werd bestudeerd vaak minder op lange termijn, omdat je gebruik maakt van aardwarmte, zonne-energie, regenwater… Stuk voor stuk natuurlijke rijkdommen die we ons beter niet kunnen ontzeggen.

Andere wettelijke normen

Daarnaast moet elk nieuw gebouw beantwoorden aan een aantal wettelijke verplichtingen, zoals de EPB-normen, de installatie van een regenwaterput… Regenwater kan worden gebruikt voor toiletten en buitenkraantjes en in sommige gevallen ook voor wasmachines. Dat levert een aardige besparing op. Uiteraard kan je nog een stap verder gaan door zonnepalen en fotovoltaïsche panelen te installeren (in Vlaanderen zijn die panelen trouwens al verplicht) of door een warmtepomp te plaatsen. En om die laatste nog doeltreffender te laten werken, kan ze worden verbonden met fotovoltaïsche zonnepanelen.

Een nieuwbouwwoning heeft uiteraard een aanzienlijk prijskaartje (net zoals een doordachte renovatie) maar het gaat om een langetermijninvestering, zowel voor je portefeuille als voor het milieu. Een echte win-winsituatie.

Wens je meer informatie voor de bouw van jouw toekomstig bouwproject? Vraag hier jouw gratis catalogus aan!

13 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10204-13931/blavier/partnerberichten/hoe-maak-je-jouw-huis-ecologischer/