livios logo

Verouderde woningen in Vlaanderen: nood aan BENOvaties!

Als je naar de woningen in Vlaanderen kijkt, zie je dat het overgrote deel van ons woningbestand sterk verouderd is. Daarom moeten we met zijn allen BENOveren: met de B van beter renoveren. Want tegen 2050 moet elk huis en appartement in Vlaanderen even energiezuinig zijn als een nieuwbouwwoning vandaag.

14871-NL

Tegen 2050 moet elk huis en appartement even energiezuinig zijn als een nieuwbouwwoning vandaag.

Foto Fluvius

14871-NL

BENOveren doe je niet alleen. Fluvius helpt je met gratis, onafhankelijk advies en premies.

Foto Fluvius

Van slecht geïsoleerd…

Het woningbestand in Vlaanderen is erg verouderd. Het grootste probleem is een gebrek aan isolatie. Meer dan de helft van onze woningen dateert van vóór 1970. Toen werden huizen nog niet geïsoleerd en moesten de bewoners meer verwarmen dan nu noodzakelijk is. Dat is niet alleen duur en inefficiënt, maar ook slecht voor het milieu.

… naar performant en energiezuinig

De Vlaamse overheid en verschillende sectororganisaties hebben daarom een Renovatiepact afgesloten. Samen moeten we ervoor zorgen dat tegen 2050 elk huis en elk appartement even energiezuinig en performant is als een nieuwbouwwoning van vandaag. Hoogtijd dus om vooruit te denken en je huis te renoveren. Maar de energiebesparende maatregelen die momenteel wettelijk verplicht zijn, gaan nog niet ver genoeg. Daarom moeten we met z’n allen BENOveren!

Waarom BENOveren?

BENOveren levert enkele voordelen op. Je geniet in de eerste plaats van meer comfort en een lagere energiefactuur. Het is ook beter voor het milieu want je CO2-uitstoot daalt. Daarnaast krijgt je woning dankzij de ingrepen ook een hogere vastgoedwaarde. Tot slot geniet je van financiële steun van de overheid in de vorm van premies en subsidies.

Hoe doe je dat?

Maar hoe pak je zo’n BENOvatie precies aan? Je start best met het isoleren van je dak en de buitenmuren. Daarna kan je je ramen en vloeren aanpakken. Als je woning goed geïsoleerd is, is het ook belangrijk om je oude verwarming te vervangen. Zo kan je kiezen voor een energiezuinigere methode zoals een warmtepomp voor je verwarming of een zonneboiler of warmtepompboiler voor je sanitair warm water.

Kom naar een gratis expertsessie

Maar BENOveren doe je niet alleen. Fluvius helpt je met gratis, onafhankelijk advies en premies. Schrijf je in voor een Energiefitsessie voor een begeleiding op maat. Daarnaast organiseert Fluvius ook expertsessies voor jouw BENOvatieproject. In een sessie van anderhalf uur geven experts je praktische tips en advies. Schrijf je gratis in voor een sessie. Vanwege de coronamaatregelen vinden de sessies voorlopig online plaats.

Meer weten? Surf naar www.benoveren.fluvius.be


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10208-14871/fluvius/partnerberichten/verouderde-woningen-in-vlaanderen-nood-aan-benovaties/fluvius_be