livios logo

3 koppels over hun bouw: “Je gaat een huis bouwen, niet even een brood kopen!”

Er zijn zoveel manieren om jouw unieke woning te bouwen. Wij bezochten drie koppels die pas gebouwd hebben. Elk op hun manier!

10730-N

In het ontwerp werd zoveel mogelijk rekening gehouden met de toekomst, ook op energievlak.

Foto Sibomat NV

Andy en Sofie: “We wisten heel goed wat we wilden”
Wat als je kan bouwen op een heerlijk zongericht stuk grond van opa, met zicht op de weiden? “Mijn opa was boer”, vertelt Andy. “Daardoor hebben we best een groot stuk grond kunnen kopen voor een appel en een ei.” Andy en Sofie wisten bovendien goed wat ze wilden: het moest een houtskelet worden en na talloze offertes viel de keuze op Sibomat. “Omdat zij ons het hele plaatje konden aanbieden tot en met de opvolging. We hadden echt het gevoel dat ons project in goede handen was”, aldus Sofie.

Klassiek maar toekomstgericht
Het koppel koos voor een klassieke villa in landelijke stijl. Maar mét al het comfort van vandaag. “We hebben alles vooruit gepland: kabels, verwarmingsbuizen, internetkabels… Zelfs op zolder hebben we alles voorzien, mochten we ooit een extra kamer willen inrichten. Je hebt beter een stopcontact te veel, dan eentje te weinig”, tipt Andy.

In het ontwerp werd zoveel mogelijk rekening gehouden met de toekomst, ook op energievlak. “Dat betekent een grotere investering, maar die kost haal je er snel weer uit”, zegt Andy, die als zelfstandige werkt. “Beneden hebben we een bureau ingericht, maar dat kan later een slaapkamer worden. We hebben ook afvoeren en aansluitingen voorzien in de bergplaats, zodat we die ooit kunnen omvormen tot badkamer. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we volledig beneden leven!”

Ontdek hier het volledige verhaal van Andy en Sofie.

Silvia en Logan: “Het klikte meteen met het bouwbedrijf”
Toen Silvia en Logan eigenaar werden van een bouwgrond in Sirault, trokken ze zoals zovelen naar Batibouw met een plan van de architect op zak. Hun droom: een degelijke, hedendaagse woning met een klassieke uitstraling.

“We gingen op zoek naar een klassieke bouwfirma, omdat de vader van Silvia ook in de traditionele bouwsector werkt”, vertelt Logan. “Maar toen we Sibomat leerden kennen, waren we snel overtuigd van houtskeletbouw.” Logan raadt iedereen aan om goed na te denken op voorhand en zoveel mogelijk informatie in te winnen. “Je gaat een huis bouwen, niet even een brood kopen!”

Vertrouwensband tot het einde
Silvia en Logan voelden zich echt ondersteund. “Het klikte meteen met Sibomat. Wat we vooral apprecieerden, is hun manier van opvolgen. We hadden een vertrouwensband met Aldo, de vertegenwoordiger van Sibomat bij ons in de regio, en vreesden dat hij tijdens de werken uit het zicht zou verdwijnen. Maar niets was minder waar: hij was tot het einde aanwezig en stond ons bij in elke fase van het project. Dat geeft echt een gevoel van luxe en zekerheid.”

Gratis homewarming
Silvia en Logan hebben ook schitterende herinneringen aan hun housewarming. “Dankzij uitzonderlijke voorwaarden gaf Sibomat ons de mogelijkheid een fantastische housewarming te organiseren! We nodigden 110 gasten uit, bestelden feesttenten en deden beroep op een traiteur. Er was een dj en een cocktailbar. Het was werkelijk een heerlijke avond, de sfeer was geweldig.”

Ontdek hier het volledige verhaal van Silvia en Logan.

Serge en Sabine: “Na de oplevering dachten we: kom… champagne!”
Serge en Sabine woonden al achttien jaar in hun zelf gerenoveerde woning toen ze beslisten om Sabines droom na te jagen: een eigen huis bouwen. Toen ze zagen dat Sibomat een nieuwe verkaveling ontwikkelde, een straat verder dan hun bestaande woning, hapten ze onmiddellijk toe. “De moderne Quadro-lijn paste perfect binnen het kader dat wij voor ogen hadden!”

Betrokken bouwheren
Met houtskeletbouw is alles mogelijk: dat bewijzen Serge en Sabine. Hun nagelnieuwe woning heeft de allures van een modernistische villa. “Ik vond zowel bouwen als renoveren heel leuk”, vertelt Sabine. “Maar het voordeel van bouwen met Sibomat was wel dat we volledig onze eigen stijl konden toepassen.”

Het koppel was dan ook erg nauw betrokken bij de bouw. Serge: “Een raad voor kandidaat-bouwers: volg alles goed op. Ga regelmatig naar je bouw kijken.” Sabine vult aan: “Kijk ook goed naar wat op het plan staat. Achteraf is het moeilijk om iets te veranderen, maar als je het op voorhand hebt gezien, bespaar je jezelf een pak moeite, tijd en geld.”

Op het moment van de oplevering voelden Serge en Sabine een hele waaier aan emoties. “Je hebt op zo’n moment heel gemengde gevoelens. Omdat je weet dat er hier en daar nog probleempjes zijn en je niet kunt wachten tot die opgelost zijn”, zegt Sabine. “Je begint ook automatisch een beetje te twijfelen. Maar toen het zover was, heerste er vooral opluchting. Een gevoel van: kom… champagne!”

Ontdek hier het volledige verhaal van Serge en Sabine.

Wat kan Sibomat doen voor jou?
Is voor jou alleen het beste goed genoeg? Laat je inspireren door Sibomat-referenties bij jou in de buurt of bezoek een van onze kijkwoningen. Overige vragen? Contacteer ons vandaag nog!

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10209-10730/sibomat-nv/partnerberichten/3-koppels-over-hun-bouw-je-gaat-een-huis-bouwen-niet-even-een-brood-kopen/