livios logo

Deze 3 dilemma’s houden elke bouwer wakker

Wie bouwt moet honderd-en-een keuzes maken. Meestal gaat het over smaken en kleuren en daarover valt, zoals bekend, niet te twisten. Maar sommige vragen ontaarden in dilemma’s die zwaar op de maag kunnen liggen. En dat is natuurlijk nergens voor nodig!

12077-NL

De bouw van een nieuwe woning wordt steeds meer voer voor ervaren specialisten, zoals bouwbedrijven.

Foto Sibomat NV

12077-NL

Bij Sibomat heb je de keuze tussen een eigen architect en een architect van de bouwfirma.

Foto Sibomat NV

12077-NL

In samenspraak met de projectleider van Sibomat bepaal jij zelf wat je doet… en wat je laat doen.

Foto Sibomat NV

1. Zelf bouwen of sleutel-op-de-deur?

Terwijl in 2000 nog 52% van de afgeleverde bouwvergunningen bestemd waren voor particulieren, waren er dat in 2016 nog slechts 30%. En anno 2018 is dat aandeel zelfs nog kleiner geworden.

Dat betekent concreet dat de bouw van een nieuwe woning steeds meer voer wordt voor ervaren specialisten, zoals bouwbedrijven. Denk maar aan de toenemende administratieve rompslomp, de complexe regels rond ruimtelijke ordening en de steeds strengere eisen op het vlak van isolatie.

Wie vandaag succesvol wil bouwen volgens de regels van de kunst, kiest daarom het best meteen voor een sleutel-op-de-deurbedrijf. Ofwel laat je een nieuwe woning bouwen op een eigen stuk bouwgrond; ofwel kies je voor een van de vele kant-en-klare woonprojecten.

Ontdek nu het aanbod van Sibomat.

Bij Sibomat profiteer je als bouwer bovendien van tal van extra troeven, zoals de uitstekende begeleiding, de voltooiingswaarborg, de vaste timing en de op voorhand afgesproken prijs.

Wist je trouwens dat Sibomat enkele jaren geleden door Test-Aankoop werd uitgeroepen tot meest klantvriendelijke bouwbedrijf van België?

2. Eigen architect of architect van de bouwfirma?

Vandaag geniet je bij sleutel-op-deurbedrijven maximale flexibiliteit. Bij Sibomat, bijvoorbeeld, heb je de keuze tussen een eigen architect en een architect van de bouwfirma.

Heb je al een bouwplan? Dan zetten de specialisten van Sibomat dit graag om naar een energie-efficiënte houtskeletbouw.

Zo bespaar je niet alleen energie. Je wint ook enorm veel tijd. Vergeleken met klassieke bouw is houtskeletbouw tot drie keer sneller!

Bekijk hier meer voordelen van houtskeletbouw.

3. Instapklare of nog af te werken woning?

Steeds meer bouwers kiezen ervoor om een deel van de werken zelf uit te voeren. Niet alleen omdat ze zo een pak geld uitsparen, maar ook omdat het gewoon fijn is om zelf mee te werken aan je toekomstige huis.

Niet mogelijk bij sleutel-op-de-deur? Dat dacht je maar! In samenspraak met de projectleider van Sibomat bepaal jij zelf wat je doet… en wat je laat doen.

Populair bij zelfbouwers zijn onder meer:

  • Isolatiewerken
  • Elektriciteitswerken
  • Vloer- en tegelwerken

Bij Sibomat kan het allemaal!

Neem meteen contact op met Sibomat om jouw mogelijkheden te bespreken.

14 dingen die je moet weten over bouwpartners


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10209-12077/sibomat-nv/partnerberichten/deze-3-dilemmas-houden-elke-bouwer-wakker/