livios logo

Renoveren goedkoper dan bouwen? Dat dacht je maar!

Wist je dat het energetisch renoveren van een oude woning vaak duurder is dan ze af te breken en opnieuw op te bouwen? Zeker als je kiest voor houtskeletbouw!

12409-NL

Bij renovatie weet je waar je aan begint, maar nooit waar je eindigt. Ook bij het kostenplaatje.

Foto Sibomat NV

12409-NL

Met een nieuwe woning bespaar je op je energiefactuur en is je huis meer waard bij verkoop.

Foto Sibomat NV

12409-NL

Bij houtskeletbouw trek je vijf tot zes maanden na de montage al in je nieuwe thuis!

Foto Sibomat NV

Bouwgronden worden schaars. En veel bestaande woningen verkeren in zo’n slechte staat dat je ze onmogelijk nog op een betaalbare manier aan de strenge normen kan laten voldoen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat steeds meer mensen kiezen voor vernieuwbouw, waarbij ze een oude woning slopen en vervangen door een energievriendelijk exemplaar. En dat is meteen ook goed nieuws voor hun budget.

1. Geen onverwachte kosten

Bij renovatie weet je waar je aan begint, maar nooit waar je eindigt. En dat geldt ook voor het kostenplaatje. Dat ligt bijna altijd hoger dan verwacht. Heb je geen zin in onverwachte kosten, dan speel je best op veilig met nieuwbouw.

> In 32 Belgische steden en gemeenten profiteer je van een btw-tarief van 6% i.p.v. 21% als je een huis sloopt en heropbouwt. Check snel of jij in aanmerking komt. In Vlaanderen kan je tijdelijk ook een premie van 7.500 euro krijgen voor afbraak en heropbouw als jouw woning buiten die 32 steden en gemeenten valt.

2. De duurzaamste keuze

Een oude woning krijg je nooit zo energiezuinig als een nieuwbouw. Denk maar aan beperkte isolatiemogelijkheden en koudebruggen die je niet of nauwelijks krijgt weggewerkt. Met een nieuwe woning bespaar je op je energiefactuur, is je huis meer waard bij verkoop en beperk je bovendien je ecologische voetafdruk.

> De wandopbouw van Sibomat presteert uitmuntend op het vlak van luchtdichtheid en damopenheid. Benieuwd hoe die eruit ziet?

3. Budgetzekerheid

Vocht, stabiliteitsproblemen, versleten leidingen,… Elk onverwacht obstakel op een bouwwerf betekent voor jou een serieuze meerkost. Hou je liever de controle over je budget? Dan ben je beter af met een nieuwbouw van Sibomat. Bij ons krijg je geen vaag lastenboek, maar een gedetailleerde offerte op maat van jouw project.

> Sibomat garandeert absolute prijszekerheid. Al van bij de start van je bouwproject weet je precies hoeveel je woning op het einde van de rit kost.

4. Snelle bouwtermijn

Net zoals je bij renovatie niet exact weet hoeveel de werken je zullen kosten, is ook het opvolgen van die werken niet evident. Komt er een aannemer niet opdagen? Dan loopt je hele project vertraging op. Kies je voor Sibomat, dan kies je voor zekerheid en de troeven van houtskeletbouw. Dankzij deze droogbouwmethode trek je vijf tot zes maanden na de montage al in je nieuwe thuis!

> Houtskeletbouw is ook bouwkundig interessant omwille van de lichte structuur. En kan daardoor zelfs op een bestaande fundering geplaatst worden. Alweer een hoop kosten uitgespaard!

Kies jij liever voor zekerheid?

Contacteer Sibomat voor advies op maat. Laat je alvast inspireren door deze woningen van Sibomat bij jou in de buurt. Of bezoek een van onze kijkwoningen.

12 dingen die je moet weten over totaalrenovatie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10209-12409/sibomat-nv/partnerberichten/renoveren-goedkoper-dan-bouwen-dat-dacht-je-maar/