livios logo

Sloop en heropbouw: meer dan ooit de oplossing voor de toekomst

Specialisten zijn het erover eens. De overgrote meerderheid van oude bestaande gebouwen kan je beter slopen en heropbouwen. Zo kan je een betaalbare bouwgrond op de kop tikken en een nieuwe woning bouwen die voldoet aan de strengste energie-eisen. En daar doe jij als bouwer drie keer je voordeel mee. Zeker als je kiest voor houtskeletbouw! 

12546-NL

Renoveren goedkoper dan slopen en opnieuw bouwen? Een hardnekkig misverstand!

Foto Sibomat NV

12546-NL

In 32 Belgische steden en gemeenten geniet je van 6 % btw als je sloopt en opnieuw bouwt.

Foto Sibomat NV

12546-NL

Houtskeletbouw is een van de snelste bouwtechnieken op de markt. Tijd en geld bespaard!

Foto Sibomat NV

Denk je dat het goedkoper is om een bestaande woning te renoveren dan ze te slopen en een nieuwe woning te bouwen? Dan ben je niet de enige. Toch is dit een hardnekkig misverstand! De meeste bestaande woningen zijn zodanig verouderd dat je ze nooit zo energiezuinig en kwalitatief kan verbouwen dan nodig is. Bovendien kost dit je op termijn ook een pak meer. En dat is niet de enige reden waarom je beter kan vernieuwbouwen. 

Verlaagd btw-tarief

In 32 Belgische steden en gemeenten kan je genieten van een verlaagd btw-tarief van 6 procent als je een oude woning sloopt en opnieuw bouwt. Bovendien heeft de Vlaamse overheid nog een sloopsubsidie ingevoerd van 7.500 euro voor wie niet in een van deze gemeenten woont. Een mooie korting voor je bouwbudget! 

Snel, licht én droog

Bij slopen en heropbouwen, bouw je letterlijk een nieuwe thuis op de fundamenten van de oude woning. Houtskeletbouw is daarvoor de methode bij uitstek! Je profiteert van een uiterst lichte structuur en hoeft je fundering in de meeste gevallen dus niet te verstevigen. En dat is nog niet alles: houtskeletbouw is een van de snelste bouwtechnieken op de markt. Binnen de zes maanden is jouw nieuwe woning helemaal klaar! Bovendien hoeft je huis niet uit te drogen en kan je meteen aan de afwerking beginnen. Tijd en geld bespaard! 

Klaar voor de toekomst

Niet alleen tijdens het bouwproces geniet je van alle troeven van houtskeletbouw, de woningen van Sibomat zijn ook zeer energie-efficiënt. En dat merk je meteen aan je lage energiefactuur. Je mag er op rekenen dat je thuis voldoet aan de strengste normen, van vandaag én morgen. 

Zorgeloos bouwen

Met veertig jaar bouwervaring is jouw bouwproject bij Sibomat in goede handen. Daarvan getuigen ook onze meer dan 7.000 succesvolle realisaties en inspiratiewoningen. Welke droom je ook voor ogen hebt, klop gerust bij ons aan voor advies op maat. Of spring binnen op onze stand op Batibouw: Paleis 8, stand 304. Onze bouwadviseurs helpen je er graag verder!

13 dingen die je moet weten over verbouwpartners


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10209-12546/sibomat-nv/partnerberichten/sloop-en-heropbouw-meer-dan-ooit-de-oplossing-voor-de-toekomst/