livios logo

Strenger E-peil in 2020: soms is slopen beter dan renoveren

Op 1 januari 2020 verstrengt het E-peil voor nieuwbouw van E40 naar E35 en voor ingrijpende energetische renovaties van E90 naar E70. Om aan de eisen te voldoen, kan je in sommige gevallen beter een oude woning slopen en heropbouwen. Bovendien kom je daarvoor in aanmerking voor een fikse premie.

Renovatieplannen? Denk dan twee keer na. Want in veel gevallen is het sneller, goedkoper én energiezuiniger om je oude woning af te breken en opnieuw te bouwen met Sibomat.

1. Sneller

Een voordeel van renoveren, is dat je het werk kan faseren en zo ook de kosten spreiden. Maar daarvoor heeft Sibomat de oplossing: gezien de snelle bouwtermijn van houtskeletbouw, blijven dubbele kosten (bijvoorbeeld voor de huishuur of een overbruggingskrediet) tot een minimum beperkt. Bovendien kan Sibomat er eenvoudig voor zorgen dat je woning voldoet aan de strengste BEN-eisen, zonder dat daardoor je bouwbudget de hoogte inschiet.

 • Houtskeletbouw is de methode bij uitstek voor afbraak en heropbouw. Niet alleen door zijn supersnelle bouwtijd, maar je bent ook zeker van een duurzame woning volgens de standaarden van vandaag én morgen. 

2. Goedkoper

  Het totale kostenplaatje van een nieuwbouwwoning ken je perfect op voorhand. En ook bouwtechnisch hoef je niet wakker te liggen van vochtproblemen, een zwakke fundering of leidingen die plots vernieuwd moeten worden. Nog een troef van slopen en heropbouwen: je energiefactuur zal een pak lager liggen, want je krijgt een bestaande woning nooit zo energiezuinig als een nieuwe woning. In dat opzicht is slopen en heropbouwen vaak een betere optie voor je budget dan een grondige renovatie.

  • Wist je trouwens dat Sibomat absolute prijszekerheid garandeert? Al van bij de start. Zo weet je al in het begin wat je woning op het eind van de rit kost! 

  3. Energiezuiniger

   Op het vlak van energie-efficiëntie legt een bestaande woning altijd de duimen tegen een nieuwbouwwoning. Door te slopen en een nieuwe woning te bouwen maak je de meest duurzame keuze: je bespaart op energiekosten, je woning is meer waard bij verkoop en je beperkt je ecologische voetafdruk. Kortom: bouwen met Sibomat is goed voor je portemonnee én voor het milieu.

   • Om je woning nog beter uit te rusten voor de uitdagingen van de toekomst, heeft Sibomat een wandopbouw ontwikkeld die uitmuntend presteert op het vlak van luchtdichtheid en dampopenheid. Zo behaal je makkelijk een energie-neutrale woning. 

   Bouw zonder zorgen
   Wil jij ook (herop)bouwen zonder zorgen? Contacteer jouw bouwadviseur bij Sibomat voor advies op maat. Of bezoek een van onze kijkwoningen.

   13 dingen die je moet weten over totaalrenovatie


   Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

   track

   http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10209-13504/sibomat-nv/partnerberichten/strenger-e-peil-in-2020-soms-is-slopen-beter-dan-renoveren/