livios logo

Houtskeletbouw: 3x de veiligste keuze bij brand

Wist je dat je bij houtskeletbouw niet hoeft te vrezen voor de brandveiligheid van je woning? Meer zelfs, je bent er zelfs beter in beschermd dan in een traditionele woning. Hoe dat kan? Sibomat legt het uit.

Doordat je hout kan opstoken in een kachel of haard, denken velen dat hout een erg brandbaar materiaal is. Maar niet elk hout is brandhout. Bij houtskeletbouw kan je er zeker van zijn dat je kiest voor een veilige bouwmethode door deze drie garanties:

1. Hout beschermt zichzelf

Hout krijg je minder snel in brand dan je zou denken. Bij een brand ontstaat er een beschermende laag van houtskool. Doordat het skelet van je woning verkoolt, blijven de mechanische krachten en de stabiliteit van de dragende structuur van de woning erg lang stand houden. Houtskool is namelijk een slechte warmtegeleider en isoleert de onderliggende lagen van het hout.

2. Brandveilige wandopbouw

De houtskeletbouwwand van Sibomat is zorgvuldig samengesteld voor een optimaal resultaat. Niet alleen qua stevigheid en duurzaamheid, maar ook op het vlak van brandveiligheid. Zo gebruiken we minerale isolatiematerialen die aan de hoogste eisen voldoen, zoals rotswol en glaswol. Samen met de juiste keuze van gipsplaten en voldoende gedimensioneerde stijlen in de houten structuur van onze woningen bereiken we de gewenste brandveiligheid.

3. Zorgvuldige plaatsing

Volgens het WTCB, het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf, zijn een goed ontwerp en een zorgvuldige uitvoering onontbeerlijk voor de brandveiligheid in houtskeletbouwwoningen. Met meer dan veertig jaar ervaring kan je daar bij Sibomat absoluut op rekenen. Er zijn verschillende manieren waarmee we de brandveiligheid kunnen verhogen, zoals dubbele of extra dikke gipsplaten voorzien en het vergroten van de afmetingen van de stijlen. 

Wil je meer weten over de troeven van houtskeletbouw? Of ben je benieuwd hoe zo’n woning er kan uitzien? Neem gerust contact op met onze bouwadviseurs of laat je inspireren door onze realisaties.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10209-13545/sibomat-nv/partnerberichten/houtskeletbouw-3x-de-veiligste-keuze-bij-brand/