livios logo

Afbraak en heropbouw of renoveren? Maak de duurzaamste keuze!

Heb je renovatieplannen? Dan denk je best twee keer na. Als je graag duurzaam wil renoveren, kan je een oude woning vaak beter afbreken en heropbouwen. Dat is niet alleen goedkoper maar je voldoet ook ineens aan de strengste energie-eisen én je bent vooraf zeker van het prijskaartje. Zeker als je kiest voor houtskeletbouw!

De meeste bestaande woningen zijn zodanig verouderd dat je ze nooit zo energiezuinig en kwalitatief kan verbouwen als nodig is. Het zal dan ook niet verwonderen dat meer en meer mensen kiezen voor vernieuwbouw. Door hun oude woning af te breken en te vervangen door een energievriendelijk exemplaar doen ze namelijk vier keer hun voordeel.

1. Budgetzekerheid
Bij een renovatie weet je wel waar je begint, maar vaak niet waar je eindigt. Vochtproblemen, versleten leidingen, structurele moeilijkheden, …. de onverwachte kosten stapelen zich al snel op. Wie liever de controle over zijn budget houdt, speelt best op veilig met een nieuwbouw van Sibomat. Aan de hand van een gedetailleerde offerte weet je van bij de start precies hoeveel je bouwproject kost en heb je absolute prijszekerheid.

2. Energiezuiniger
Koudebruggen krijg je bij een oude woning niet of nauwelijks weggewerkt en ook de isolatiemogelijkheden zijn beperkt. Om zeker te zijn van een optimale energie-efficiëntie, is afbraak en heropbouw dus de beste keuze. Zo bespaar je niet alleen op je energiefactuur en beperk je je ecologische voetafdruk maar je huis is later ook meer waard bij verkoop.

Met behulp van de doordachte wandopbouw van Sibomat, die uitstekend presteert op vlak van luchtdichtheid en dampopenheid, behaal je makkelijk een energie-neutrale woning. Hiermee is je woning dus nog beter uitgerust voor de uitdagingen van een duurzame toekomst.

3. Goedkoper
Naast een lagere energiefactuur en het vermijden van onverwachte renovatiekosten, is vernieuwbouw ook op vlak van btw goedkoper. In 32 Belgische steden en gemeenten profiteer je immers van een verlaagd btw-tarief van 6 procent als je een oude woning afbreekt en heropbouwt. Ligt jouw woning niet in een van deze steden of gemeenten? Dan kan je tot eind 2020 een slooppremie van 7.500 euro aanvragen bij de Vlaamse overheid voor de afbraak en heropbouw.

4. Sneller
Net zoals extra kosten, zorgen onvoorziene omstandigheden bij een renovatieproject al snel voor onaangename verrassingen. Komt je aannemer bijvoorbeeld niet opdagen, dan loopt je hele project meteen vertraging op. Wie ook op dit vlak meer zekerheid wil, zit goed bij Sibomat. Houtskeletbouw is namelijk een van de snelste bouwtechnieken op de markt en laat je toe om vijf tot zeven maanden na de montage al in je nieuwe huis te trekken.

Bovendien is deze droogbouwmethode ook interessant op bouwkundig vlak. De lichte structuur kan makkelijk op een bestaande fundering worden geplaatst. Dat bespaart je niet alleen tijd maar ook ineens een hoop kosten!

Maak jij de duurzaamste keuze?
Kies jij voor duurzaam (herop)bouwen? Contacteer de Sibomat-specialisten voor advies op maat en laat je alvast inspireren door de woningen van Sibomat bij jou in de buurt. Wie graag eens wil binnenkijken, is ook altijd welkom in een van onze kijkwoningen.

13 dingen die je moet weten over totaalrenovatie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10209-13694/sibomat-nv/partnerberichten/afbraak-en-heropbouw-of-renoveren-maak-de-duurzaamste-keuze/