livios logo

Een kant-en-klare woning op enkele maanden tijd? Het kan!

Je koestert bouwplannen maar hebt geen tijd voor een lang bouwproces? Dan is houtskeletbouw de ideale oplossing voor jou. Het is snel, efficiënt en flexibel. Zo doorloop je in vijf tot zeven maanden het volledige bouwproces en kan je in een recordtempo je intrek nemen in je droomwoning.

Geen weerverlet

Gemiddeld duurt de bouw van een woning in klassiek metselwerk anderhalf jaar. Hierbij moet je dan ook nog eens rekening houden met regen, vorst en wind waardoor het hele proces soms flink wat vertraging oploopt. Wie kiest voor houtskeletbouw bij Sibomat moet zich over weersomstandigheden alvast geen zorgen maken. De wanden worden er namelijk op voorhand in het atelier geproduceerd. Zo profiteer je altijd van de ideale weersomstandigheden en gaat er geen tijd verloren door dagelijkse verplaatsingen naar de werf.

Snelle plaatsing

De plaatsing van een houtskelet neemt slechts enkele dagen in beslag en kan worden ingepland naargelang de weersomstandigheden. De professionele vakmannen van Sibomat monteren alle onderdelen zorgvuldig en leveren een constructie af die meteen wind- en waterdicht is. Eens de ruwbouw er staat, is de dakdichting en afwerking maar een kwestie van maanden.

Droge bouwmethode

Houtskeletbouw is een droge bouwmethode. De verschillende elementen worden in een droog en verwarmd atelier gemaakt met enkel droge bouwmaterialen. In tegenstelling tot traditionele bouwtechnieken heeft een houtskelet dus geen droogtijd nodig. Dat wil zeggen geen gedoe met bouwdrogers én een bouwtijd die meteen flink wordt ingekort. Bovendien geniet je zo vanaf dag 1 van een optimaal binnenklimaat.

Vlot verhuizen

Na vijf tot zeven maanden is je nieuwbouw kant-en-klaar en kan je je verhuis beginnen regelen. Een bijkomend voordeel van het korte bouwproces is dat de periode waarin je tegelijk huur moet betalen en je lening aflossen tot een minimum wordt beperkt. Een extra besparing bovenop de lagere energiefactuur die een houtskelet je oplevert dankzij de uitstekende isolerende eigenschappen van hout en de tussenruimtes in het houten skelet die volledig kunnen worden geïsoleerd.

Persoonlijke inbreng

Ook al is het bouwproces van een houtskeletwoning relatief kort, toch word je bij Sibomat doorheen het volledige proces maximaal betrokken bij elke stap. Je hebt alle architecturale vrijheid om de woning van je dromen te ontwerpen en dankzij de 100% voltooiingswaarborg ben je zodra je het contract tekent ook zeker dat de woning er binnenkort ook helemaal afgewerkt zal staan.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10209-13877/sibomat-nv/partnerberichten/een-kant-en-klare-woning-op-enkele-maanden-tijd-het-kan/