livios logo

4 redenen waarom afbraak en heropbouw vaak beter is dan renoveren

Heb je een bestaande woning gekocht? Dan is de kans groot dat je renovatieplannen hebt om de woning energiezuiniger te maken. Toch is dat niet altijd de beste oplossing want in veel gevallen is het beter om een oude woning te slopen en opnieuw te bouwen. Zeker als je kiest voor houtskeletbouw bij Sibomat. Dan doe je vier keer je voordeel.

1. Prijszekerheid

De kosten van een renovatie goed inschatten is niet evident want je weet op voorhand niet welke verrassingen je zal tegenkomen. Stoot je tijdens de werken op vochtproblemen, structurele moeilijkheden of versleten leidingen? Dan lopen de kosten al snel op. Bij een nieuwbouwwoning krijg je op voorhand een gedetailleerde offerte en heb je met een partner zoals Sibomat een absolute prijszekerheid.

2. Lager btw-tarief

Het verlaagde btw-tarief van 6 procent voor afbraak en heropbouw wordt tot eind 2022 uitgebreid voor heel België. Zo kan je tegen een lagere kost een oude woning slopen en een volledig nieuwe woning bouwen. Bovendien werd de Vlaamse slooppremie verhoogd en verlengd tot eind 2022. Als je dus niet helemaal voldoet aan de voorwaarden voor het verlaagde btw-tarief, kan je tot eind 2022 een premie van 10.000 euro aanvragen voor de afbraak en heropbouw van een woning in het Vlaamse Gewest.

3. Energiezuiniger

Bij een bestaande woning zijn de isolatiemogelijkheden vaak beperkt. Door te slopen en vernieuwbouwen maak je de meest duurzame keuze voor het milieu en je portemonnee: met een optimaal geïsoleerde woning beperk je enerzijds je ecologische voetafdruk en bespaar je anderzijds heel wat op je energiefactuur. Bovendien is je woning later bij verkoop meer waard.

Wist je trouwens dat Sibomat een doordachte wandopbouw heeft ontwikkeld die uitstekend presteert op vlak van luchtdichtheid en dampopenheid? Hiermee creëer je makkelijk een woning die voldoet aan de strengste energie-eisen en heb je een goede basis om de uitdagingen van een duurzame toekomst tegemoet te gaan.

4. Sneller

Onvoorziene omstandigheden kunnen bij een renovatie niet alleen de kosten laten oplopen maar ook het hele project flink vertragen. Als je kiest voor houtskeletbouw bij Sibomat, kies je voor een van de snelste bouwtechnieken op de markt en kan je dubbele kosten, zoals de huishuur of een overbruggingskrediet, tot een minimum beperken. Houtskelet is bovendien een minder belastende structuur dan een traditioneel gebouwde woning en kan dus makkelijk op een bestaande fundering worden geplaatst. Dat bespaart je meteen tijd en een hoop kosten. Het is ook een droge bouwmethode zodat je niet moet wachten tot je huis is uitgedroogd om aan de afwerking te beginnen. Vijf tot zeven maanden na de montage kan je er al in trekken.

Doe jij ook je voordeel?

Wil je genieten van alle voordelen die vernieuwbouw te bieden heeft? Contacteer dan jouw bouwadviseur bij Sibomat voor advies op maat of breng een bezoek aan één van de Sibomat-kijkwoningen.

13 dingen die je moet weten over totaalrenovatie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10209-14952/sibomat-nv/partnerberichten/4-redenen-waarom-afbraak-en-heropbouw-vaak-beter-is-dan-renoveren/