livios logo

Een toekomstbestendige woning volledig naar je zin? Met houtskeletbouw natuurlijk!

De grote troef van bouwen met hout? Dat is ongetwijfeld de flexibiliteit die deze bouwmethode je biedt. Met houtskeletbouw is jouw droomwoning binnen handbereik want je hebt alle architecturale vrijheid om je eigen stijl en ontwerp te kiezen. Bovendien ben je zeker dat je er levenslang kan blijven wonen want een houtskeletwoning evolueert gemakkelijk mee met jouw veranderende woonbehoeften.

15037-NL

Copyright Koen Van Damme

Foto Sibomat NV

15037-NL

Copyright Koen Van Damme

Foto Sibomat NV

15037-NL

Copyright Jeroen Verrecht

Foto Sibomat NV

Van pastorij tot modern

Of je nu graag een moderne kubuswoning wil of eerder fan bent van de charme van een pastorijwoning, met houtskeletbouw heb je de vrijheid om je favoriete stijl volledig door te trekken. Vides, overkragingen en andere architecturale uitdagingen vormen geen enkel probleem want hout heeft een laag gewicht, maar is erg sterk en stijf. Daarom zijn zowel eenvoudige als complexe ontwerpen perfect te realiseren met hout.

Plaatsbesparend

Het unieke aan houtskeletbouw is de holle ruimte tussen de houten balken. Die wordt handig gebruikt om enerzijds optimaal te isoleren, maar anderzijds ook om buizen, leidingen en bedrading voor verwarming, ventilatie, elektriciteit en sanitair weg te werken. Op die manier zit alles meteen netjes op z’n plaats en hoef je in huis geen aparte ruimte te voorzien voor alle technieken. De plaats die je zo uitspaart kan je een andere, leukere bestemming geven.

Binnen- en buitenafwerking

Bij Sibomat bieden we kant-en-klare houtskeletbouw aan, maar het is ook perfect mogelijk om de woning die jij voor ogen had, helemaal op maat uit te voeren. Eens het ontwerp klaar is, kies je een binnen- en buitenafwerking die volledig in lijn ligt met jouw stijl want houtskeletbouw is perfect combineerbaar met de meeste materialen. Baksteen is bijvoorbeeld de populairste keuze voor gevelafwerking, maar ook bepleistering, sidings, hout, etc. behoren tot de mogelijkheden.

Toekomstbestendig

Hoe langer je in een huis woont, hoe groter de kans dat het op een bepaald moment niet meer voldoet aan jouw gewijzigde woonbehoeften. Gelukkig kan je met houtskeletbouw een ruimte eenvoudig aanpassen zonder veel kap- en breekwerk. Wil je je woning in de toekomst uitbreiden met een uitbouw of een extra verdieping? Ook dat kan gemakkelijk in houtskeletbouw!

Een houtskeletwoning volledig naar jouw zin

Zie je het helemaal zitten om jouw droomwoning te realiseren in houtskeletbouw? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Sibomat voor advies op maat. Wil je liever eerst nog wat meer te weten komen over houtskeletbouw? Ontdek dan snel de vele voordelen van deze bouwmethode.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10209-15037/sibomat-nv/partnerberichten/een-toekomstbestendige-woning-volledig-naar-je-zin-met-houtskeletbouw-natuurlijk/