livios logo

Jouw energiezuinige droomwoning kan er sneller staan dan je denkt

Wie vandaag bouwplannen koestert, weet dat zijn nieuwbouwwoning bijna-energieneutraal moet zijn. Maar wat doe je als je wel energiezuinig wil bouwen, maar opkijkt tegen een lang bouwproces? Dan kies je toch gewoon voor een houtskeletbouw van Sibomat. Op die manier ben je zeker van een duurzame woning waarin je al na vijf tot zeven maanden je intrek kan nemen.

15202-NL

Bij houtskeletbouw is er geen weerverlet en gaat er geen tijd verloren aan werfverplaatsingen.

Foto Sibomat NV

15202-NL

De houtskeletwanden die in het atelier van Sibomat worden geproduceerd, krijgen een speciale opbouw.

Foto Sibomat NV

15202-NL

Houtskeletbouw is een bijzonder snelle bouwmethode.

Foto Sibomat NV

15202-NL

Met deze bouwmethode pas je je woning makkelijk aan elke fase in je leven aan.

Foto Sibomat NV

Snelle productie

Wie kiest voor een woning in klassiek metselwerk doorgaat een bouwproces van gemiddeld anderhalf jaar. Bovendien kunnen regen, vorst en wind soms nog voor heel wat vertraging zorgen. Bij houtskeletbouw, daarentegen, spelen de weersomstandigheden geen enkele rol. De wanden worden vooraf in het atelier geproduceerd zodat er nooit sprake is van weerverlet en er ook geen tijd verloren gaat door dagelijkse verplaatsingen naar de werf.

Houtskeletwand

De houtskeletwanden die in het atelier van Sibomat worden geproduceerd, krijgen een speciale opbouw. Zo ben je niet alleen zeker van een uitstekende isolatie en optimale energieprestaties, maar zijn ook een goede akoestiek, stevigheid en luchtdichtheid gegarandeerd. Elk onderdeel van de wand heeft een specifieke functie en draagt zo bij tot een energiezuinige bouwschil en een optimaal wooncomfort.

100% luchtdicht

De Sibomatwand is gemiddeld 40 cm dik, waarvan 22 cm isolatie, en heeft een handige leidingspouw waarin alle leidingen netjes worden weggewerkt. Om de luchtdichtheid van de houtskeletconstructie te garanderen, werkt Sibomat de wand af met een dampscherm. Dit moet dankzij de leidingspouw niet meer worden geperforeerd, zodat je zeker bent van 100% luchtdichtheid. Je hoeft dus niet te vrezen voor warmteverlies of een verhoogde energiefactuur.

Snelle plaatsing

Houtskeletbouw is een bijzonder snelle bouwmethode, zodat je op korte tijd een constructie hebt die onmiddellijk wind- en waterdicht is. Daarnaast moet je geen rekening houden met droogtijden, zodat alle werken naadloos op elkaar kunnen aansluiten en het hele bouwproces maar een kwestie van maanden is.

Een woning voor het leven

Na zo’n vijf tot zeven maanden is je gloednieuwe droomwoning klaar en kan je je intrek nemen. Verandert je gezinssituatie of heb je in loop van de jaren andere woonbehoeften? Dan geniet je opnieuw van de voordelen van houtskeletbouw, want met deze bouwmethode pas je je woning makkelijk aan elke fase in je leven aan. De wandopbouw van Sibomat geeft je de nodige flexibiliteit om je woning op elk moment anders in te delen.

Professioneel advies

Wil je meer weten over de voordelen van houtskeletbouw of de specifieke wandopbouw van Sibomat? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de Sibomat-bouwadviseurs of een bezoekje te brengen aan de kijkwoningen van Sibomat.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10209-15202/sibomat-nv/partnerberichten/jouw-energiezuinige-droomwoning-kan-er-sneller-staan-dan-je-denkt/