livios logo

Steek je houtskeletbouw in een jasje naar keuze

Of je nu graag een moderne kubuswoning wil of eerder fan bent van een charmante pastorijwoning, houtskeletbouw geeft je heel wat vrijheid voor het realiseren van jouw droomwoning. Dat geldt niet alleen voor de binnenkant, maar zeker ook voor de gevelafwerking. Bakstenen blijven veruit de populairste keuze, maar andere buitenkledingen zoals hout of crepi zijn perfect mogelijk om je woning de ideale finishing touch te geven.

15516-NL

De afwerking rond het houtskelet gebeurt nog vaak in een traditionele gevelsteen. © Koen Van Damme

Foto Sibomat NV

15516-NL

Je kan de gevel van je houtskeletwoning ook afwerken met een schildersteen. © Sarah Gevaert

Foto Sibomat NV

15516-NL

Crepi is geschikt voor elke bouwstijl.

Foto Sibomat NV

15516-NL

Ook houtbekleding behoort tot de mogelijkheden bij een houtskeletwoning.© Jeroen Verrecht

Foto Sibomat NV

Gevelsteen

Ook al kiezen meer en meer mensen voor een duurzame houtskeletwoning, toch zien we dat de afwerking rond het skelet vaak in een traditionele gevelsteen gebeurt. Op die manier ziet de woning eruit als een traditioneel gemetselde woning, maar geniet je wel van alle voordelen die houtskeletbouw te bieden heeft.

Schildersteen

Wil je je woning een uniforme kleur geven of gemakkelijk een nieuwe look kunnen creëren? Dan kan je de gevel van je houtskeletwoning ook afwerken met een schildersteen. Dat is vaak een strengperssteen met een bezand oppervlak dat garant staat voor een optimale hechting tussen de verf en de baksteen. Wie graag een woning met schildersteen van dichtbij bekijkt, kan altijd terecht in de Sibomat-kijkwoning in Zulte.

Crepi

Naast de traditionele baksteen leent houtskeletbouw zich ook tot andere gevelafwerkingen zoals bijvoorbeeld crepi. Deze sierpleister is in talrijke uitvoeringen beschikbaar, waardoor crepi geschikt is voor elke bouwstijl. Je kan je creativiteit dus de vrije loop laten en met een ruwe of net vlakke structuur gemakkelijk een persoonlijke toets geven aan de afwerking van jouw woning.

Houtbekleding

Ook houtbekleding behoort tot de mogelijkheden wanneer je kiest voor een houtskeletwoning. Op die manier creëer je gemakkelijk een warm en natuurlijk gevoel én heb je meteen een duurzame gevel met een lange levensduur. De keuze is volledig aan jou: verticaal, horizontaal, symmetrisch of net asymmetrische details, in een natuurlijke kleur of bewerkt, de mogelijkheden zijn legio.

100% maatwerk

Bij Sibomat werken we altijd op maat. Onze bouwadviseurs doen er alles aan om jouw persoonlijkheid naar voren te laten komen in je woning. We werken hiervoor samen met onze vertrouwde partners, maar als je zelf een specifiek bedrijf in gedachten hebt, kan dat uiteraard ook. We bieden je alle vrijheid, zowel tijdens de ontwerp- als afwerkingsfase, zodat je zeker bent dat je droomwoning volledig aan jouw wensen en behoeften beantwoordt.

Meer weten

Wil je graag meer weten over de werkwijze van Sibomat of de mogelijkheden om jouw houtskeletwoning de perfecte gevelafwerking te geven? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de specialisten van Sibomat of een kijkje te nemen in de brochure ‘Bouwen op Maat’.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10209-15516/sibomat-nv/partnerberichten/steek-je-houtskeletbouw-in-een-jasje-naar-keuze/