livios logo

Isolatie bij houtskeletbouw: zo pakt Sibomat het aan

Een duurzame woning bouwen is een fluitje van een cent met houtskeletbouw. Niet alleen omdat je gebruikmaakt van een hernieuwbaar bouwmateriaal, maar vooral ook omdat hout een echte isolatietopper is. Aangezien de wanden van een houtskeletbouw zelf worden opgevuld met isolatie en Sibomat maximaal inzet op een efficiënte wandopbouw, profiteer je meteen van de beste prestaties voor zowel thermische als akoestische isolatie.

Optimaal wooncomfort

Eén van de grootste troeven van een houtskeletbouw is dat de tussenruimtes in het houten skelet volledig kunnen worden geïsoleerd. Zo geniet je van de best mogelijke energetische prestaties zonder aan woonruimte in te boeten. Met een Sibomat-houtskeletbouwwand ga je zelfs nog enkele stappen verder richting een optimaal wooncomfort, want deze wandopbouw blinkt ook uit op het vlak van akoestiek, stevigheid en luchtdichtheid.

Lage verwarmingsfactuur

Omdat de isolatie bij houtskeletbouw in de dragende structuur wordt geplaatst, bieden de wanden een veel betere thermische energieprestatie dan bij eenzelfde wanddikte in een traditioneel gebouwde woning. Daarbovenop komt nog dat hout maar liefst 15 keer beter isoleert dan beton en 370 keer beter dan staal. Wanneer je kiest voor een houtskeletbouw bij Sibomat ben je dan ook meteen zeker van een aanzienlijke besparing op je verwarmingsfactuur.

Perfect luchtdicht

De houtskeletwand van Sibomat heeft een leidingspouw waarin alle leidingen netjes worden weggewerkt. Dankzij de leidingspouw is er een goede luchtdichtheid en wordt het dampscherm niet doorbroken. Zo ben je zeker van een perfect luchtdichte woning en hoef je je geen zorgen te maken over koudebruggen en warmteverlies.

Akoestisch comfort

Naast een goede thermische isolatie biedt een houtskeletwand ook een optimaal akoestisch comfort. Hout is van nature al één van de beste materialen voor een uitstekende akoestiek en dankzij de zorgvuldig samengestelde wandopbouw van Sibomat haal je vlot de akoestische norm. De wand werd zelfs getest in het laboratorium waar werd vastgesteld dat hij beter presteert dan de akoestische norm vooropstelt.

Jouw energiezuinige droomwoning

Wil jij ook graag de voordelen plukken van een goed geïsoleerde woning? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de specialisten van Sibomat voor advies op maat of een bezoekje te brengen aan één van de Sibomat-kijkwoningen of toonzalen.

 


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10209-15756/sibomat-nv/partnerberichten/isolatie-bij-houtskeletbouw-zo-pakt-sibomat-het-aan/