livios logo

Zeker bouwen? Kijk je contract na!

Wat als je aannemer tijdens het bouwen in de problemen komt? Staat dan ook je bouwproject op de helling? Meestal wel, tenzij …

9906-N

Bij Sibomat ben je zeker dat jouw woning er ook écht komt.

Foto Sibomat NV

9906-N

Ook als erkende aannemer biedt Sibomat 100 % voltooiingswaarborg. Nét als projectontwikkelaars.

Foto Sibomat NV

Wet-Breyne …

Bouw je met een sleutel-op-de-deurbedrijf? Dan ben je beschermd door de wet-Breyne. Deze woningbouwwet verplicht erkende aannemers, zoals ook Sibomat, om een borgtocht te stelle van 5 % van de prijs van de woning. Bijvoorbeeld door het bedrag te storten aan de Deposito- en Consignatiekas en daarvan een bewijs te leveren.

… biedt geen voltooiingswaarborg

Voor niet-erkende aannemers, zoals projectontwikkelaars, gelden andere regels. Zij moeten een voltooiingswaarborg stellen.

Dat biedt belangrijke voordelen:

  1. Komt de niet-erkende partij in de problemen, bijvoorbeeld bij een faillissement, neemt de bank alle verplichtingen over.
  2. De bank legt dus de nodige financiële middelen op tafel om de nog resterende werken te laten uitvoeren.
  3. Het project komt nooit in het gedrang. Als koper stort je de nog niet betaalde schijven voortaan aan de bank.

Conclusie: kijk je contract na

Ondanks de wet-Breyne garandeert een erkende woningbouwfirma nooit 100 % dat jouw woning ook écht gebouwd wordt. Sibomat gaat daarom een stap verder. Ook als erkende aannemer biedt dit bouwbedrijf 100 % voltooiingswaarborg. Nét als projectontwikkelaars.

Hoe weet je dat zeker? Simpel, het staat gewoon in je contract: zwart op wit.

Uniek op de markt

Als je bouwt met Sibomat ben je zeker van het eindresultaat. Dat is heel normaal voor bouwpromotoren, maar uniek voor een sleutel-op-deurbedrijf. Met andere woorden: jouw bouwplezier is 100 % verzekerd.

Bezoek Sibomat op Batibouw

Wil jij ook zeker bouwen? Contacteer Sibomat vandaag nog. Bezoek een van de kijkwoningen bij jou in de buurt, schrijf je in op de nieuwsbrief of bezoek Sibomat op Batibouw (Paleis 8, stand 304).


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10209-9906/sibomat-nv/partnerberichten/zeker-bouwen-kijk-je-contract-na/