livios logo

Gratis en neutraal advies voor jouw duurzame renovatie

Besparen na en dankzij je renovatie? In het project See2Do! werken Vlaamse en Nederlandse partners samen om burgers en lokale overheden aan te zetten tot een energie-efficiënte gebouwrenovatie.

10211-N

Foto Kamp C

10211-N

Foto Kamp C

Adviseur Piet Wielemans van Kamp C geeft advies aan koppels die hun huis willen renoveren. Wekelijks bezoekt hij huizen met onafhankelijk en neutraal bouwadvies: “Subsidies zullen alsmaar minderen en dan is onze ondersteuning in de vorm van bouwadvies belangrijk”.

Van oud naar nieuw

Kris en Nele heten ze, het koppel dat afgelopen zomer een huis kocht uit 1954 in het centrum van Mechelen. Wonen in een huis, maar toch in het centrum van een stad is niet evident. Ze hebben door dat ze grondig moeten renoveren om aan de huidige normen te voldoen. 

“Vlaanderen staat al volgebouwd. De keuze om een oud huis te kopen en dat naar onze zin te renoveren was dus snel gemaakt. Vandaar dat we een huis kochten dat meteen oud genoeg is. Ik pendel bovendien elke dag naar mijn werk. Dat ik met de fiets naar het station kan gaan, is een pluspunt”, zegt Nele.

Onafhankelijk en neutraal bouwadvies

Hoe pak je zo’n renovatie aan en hoe zorg je daarbij voor een lager energieverbruik? Het is niet eenvoudig om je weg te vinden in de vele energiebesparende maatregelen. See2Do! helpt daarbij en laat de positieve effecten zien van innovatieve energiebesparende maatregelen. Huiseigenaars worden op die manier geïnspireerd tot actie.

Het onafhankelijk renovatieadvies aan huis van een adviseur van Kamp C vormt daar een onderdeel van. “In het kader van See2Do! gaan we na met welke (ver)bouwvragen mensen zitten. We testen uit waarin we ondersteuning kunnen bieden en hoe we ze kunnen adviseren in hun (ver)bouwproject. Daarom bieden we onafhankelijk en neutraal bouwadvies aan huis aan. Daarbij hoort bijvoorbeeld een stappenplan, zoals wat moet je eerst isoleren? We zien dat mensen massaal zonnepanelen installeren terwijl ze beter eerst isoleren. Dus ook de volgorde van renovatie is belangrijk”, aldus Piet Wielemans van Kamp C.

Op maat aan huis

Het project See2Do! maakt renovatieadvies aan huis mogelijk. Een persoonlijk gesprek met een professioneel adviseur over hoe jouw renovatie op een duurzame manier kan gebeuren. Duurzaam, dat betekent comfortabel voor jou en goed voor je omgeving. De adviseur komt langs in jouw woning en overloopt samen met jou de staat van de woning.

Op die manier krijg je advies op maat: onder andere de temperatuur in de woning, daglicht, oriëntatie van de woning, luchtkwaliteit, akoestiek, beglazing, EPC-verslag, technische installaties en gasverbruik komen in het advies aan bod. “Het eerste wat je moet doen wat verlichting betreft is hallogeenlampen vervangen door led-lampen. Hallogeenlampen zijn grootverbruikers. Led-lampen zijn duurder dus koop meteen goede lampen van een degelijk merk”, aldus Piet.

Duurzaam

Duurzaam renoveren, dat betekent meer wooncomfort, lagere energiekosten én een leefbare woonomgeving. “Het advies van Piet is een neutraal advies en dat was voor ons belangrijk. De voorbije maanden hebben wel al met enkele architecten en aannemers gesproken, maar die gesprekken zijn van minder neutrale aard. Het is wel eens leuk om nu op een objectievere manier kennis op te doen. We hebben een antwoord gekregen op de vele vragen die we in al die maanden hebben opgedaan”, aldus Kris.

Ook tijdens verbouwing

Ook als je al aan verbouwen bent maar toch nog met vragen zet, kan je een expert van See2Do! inschakelen. Je krijgt dan tips en mogelijke maatregelen die interessant kunnen zijn om je woning energiezuinig te maken. “We kregen als advies eerst ons dak te isoleren en dan pas de rest. Bovendien zullen we verwarmen op lage temperatuur en zijn we ook bereid om keuken-en badkamerkasten te recupereren. De adviseur van See2Do! kwam langs op het juiste moment”, zegt Nele.

Achteraf ontvang je een rapport. Opgelet, dit rapport behandelt enkel de aspecten van duurzaam bouwen. Dit zijn geen raadgevingen over architectuur, vormgeving noch advies over stabiliteit. Het renovatieadvies is gratis, maar vervangt geen architect. 

Inschrijven en meer info via https://klimaatneutraal.mechelen.be/renovatie-advies-aan-huis

Klik hier voor bouwadvies bij Kamp C.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10224-10211/kamp-c/partnerberichten/gratis-en-neutraal-advies-voor-jouw-duurzame-renovatie/