livios logo

Kamp C geeft 1000ste bouwadvies

Georgette uit Mechelen is dit jaar de 1000ste burger die voor duurzaam bouwadvies aanklopt bij Kamp C in Westerlo. We zetten haar in de bloemetjes met een duurzaam cadeau. Elk jaar krijgen honderden particulieren die duurzaam willen bouwen of verbouwen onafhankelijk advies van Kamp C.

13583-N

Foto Kamp C

Sinds 2006 geeft Kamp C advies aan bouwers en verbouwers over duurzaam bouwen. Dinsdag registreerden de adviseurs het duizendste particuliere bouwadvies van 2019. Daarvoor klopte Georgette uit Mechelen aan bij het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw. Ze werd verrast met een mand vol duurzame producten.

“De stad Mechelen heeft ons doorverwezen naar Kamp C met onze vragen over isolatie. Hier werden we door adviseur Dirk goed geholpen,” reageert Georgette .”Het is niet altijd evident om neutraal advies te krijgen. Hier ging dat heel snel en zeer efficiënt.We wisten niet goed wat we moesten doen op het vlak van isolatie en door het advies van Kamp C hebben we knopen kunnen doorhakken.”

Ieder jaar verleent Kamp C meer dan 1000 bouwadviezen aan particulieren. Meestal wordt de 1000ste vraag al enkele weken eerder genoteerd. “Een mogelijke verklaring is de afschaffing van de woonbonus,” volgens Dirk Verbeeck, adviseur op Kamp C. “De eigenaars zijn daardoor vooral bezig met het aankopen of verkopen van ontroerend goed en nog niet met het verbouwen van hun woning. Het is nog afwachten of we door deze tendens volgend jaar meer aanvragen voor bouwadviezen zullen krijgen.”

Vorig jaar stelde men meer vragen over premies, dit jaar ging het meestal over verwarmingssystemen. Daarnaast kwamen er veel vragen over isolatiemateriaal, over verluchting, of het een goed idee is om zonnepanelen of een warmtepomp te plaatsen, wat de voor- en nadelen zijn van een passiefhuis, enzovoort.

De top 5 van de meest gestelde vragen:

1.    Vragen over verwarmingssystemen. 

2.    Vragen over verlaging van het E-peil, dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is.

3.    Vragen over subsidies, vooral bij verbouwingen.

4.    Vragen over isolatie.

5.    Vragen over zonnepanelen

Onafhankelijk advies

De experten van Kamp C geven onafhankelijk en neutraal advies en helpen zo om commerciële belangen van juiste duurzame ingrepen te onderscheiden. In ongeveer 50 minuten screenen de experten je (ver)bouwplannen op de belangrijkste principes van duurzaam bouwen en wonen. Daarna krijg je verbetertips mee over compactheid, materiaalgebruik, isolatie, verwarmingssystemen, enzovoort. Deze adviezen zijn volledig gratis.

Je kunt Kamp C voor zo’n bouwadvies contacteren via mail (bouwadvies@kampc.be) of telefoon (014 27 96 50) of langsgaan op één van de bouwadviesdagen in de gemeenten van de provincie Antwerpen. Meer info vind je op de website van Kamp C.

13 dingen die je moet weten over bouwpartners

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10224-13583/kamp-c/partnerberichten/kamp-c-geeft-1000ste-bouwadvies/