livios logo

Investeer in goed isolerende ramen en deuren en bespaar op je energiefactuur

Kies vandaag voor PVC-ramen want dan kies je voor een uitstekende isolatie naast het feit dat PVC-ramen ook budgetvriendelijker zijn dan aluminium en vandaag de dag ook esthetisch ernorm geëvolueerd dan pakweg 20 jaar geleden. 

Energie is duur, en het wordt nog duurder. Een reden genoeg om te beginnen met besparen waar het echt telt: de verwarming. Alleen al het vervangen van oude ramen door moderne, geïsoleerde PVC-ramen kan merkbare besparingen op je verwarmingskosten opleveren.

Ramen vormen een groot deel van de gevel. Ze bepalen hoeveel warmte binnen blijft. In een eengezinswoning kan het warmteverlies door de ramen bijvoorbeeld oplopen tot 40% van de totale verwarmingsenergie. Oude ramen laten de meeste energieverliezen door, die ongeveer vier tot tien keer hoger zijn dan door ramen met thermisch isolatieglas. De algemene regel: ramen die vóór 1995 werden geïnstalleerd, voldoen niet langer aan de groeiende eisen voor energiebesparende, geïsoleerde huizen. Er is dus een enorm besparingspotentieel hier.

Hoeveel energie kan je besparen?

Kan deze waarde worden vergeleken? Het kan: De zogenaamde U-waarde geeft aan hoeveel warmte-energie verloren gaat aan de buitenkant. Je hoeft alleen maar te onthouden: hoe kleiner de U-waarde, hoe beter de thermische isolatie. En hoe groter de besparing op energiekosten.

Het renoveren van een gebouw met nieuwe ramen, of het verbouwen met nieuwe ramen, werpt daarom zijn vruchten af ​​in slechts een paar jaar. Het rendement van de investering wordt versneld door lagere energiekosten, en de kwaliteit van het leven stijgt samen met de waarde van het onroerend goed. Architecten en planners vervullen daarom niet alleen de wettelijke vereisten, maar kunnen ook profiteren van de subsidieprogramma's. Het is belangrijk om te weten: de overheid verstrekt fondsen en leningen met een lage rente voor de vereiste investeringen - aantrekkelijke prikkels die bijdragen aan een aanzienlijke vermindering van de CO₂-uitstoot.

In alle gevallen moeten nieuwe vensters worden gemaakt en geïnstalleerd door een gekwalificeerde vakmensen. Toch is niet alleen de juiste installatie belangrijk, maar ook het profielontwerp, de overgang van profiel naar glas en het type beglazing. Jouw gespecialiseerde raamfabrikant zal je adviseren over welke moderne, thermisch geïsoleerde ramen ideaal zijn voor jouw huis. Kies voor het beste raamprofiel en ook voor de gekwalificeerde raamfabrikanten.

Je kan een erkende Kömmerling fabrikant terugvinden op onze website www.kommerling.be  

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10225-13243/kommerling/partnerberichten/investeer-in-goed-isolerende-ramen-en-deuren-en-bespaar-op-je-energiefactuur/