livios logo

Isoleren met minerale wol?

Wist je dat een niet-geïsoleerd dak zorgt voor 30% warmteverlies? En dat je 20% warmte verliest via een niet geïsoleerde muur! Het nut van isoleren hoeven we dus niet meer aan te tonen. Maar ken je de voordelen van isoleren met minerale wol? 

12182-N

Snel en efficient je dak isoleren met minerale wol URSA TERRA.

Foto URSA

Dankzij zijn sterke thermische eigenschappen geniet je het hele jaar door van aangename temperaturen in je woning. Bovendien is minerale wol akoestisch isolerend en dus geluidswerend. Dankzij minerale wol kan je thuis in alle rust genieten zonder gestoord te worden door lawaai afkomstig van buiten of de buren. 

Bovendien is minerale wol ook een brandveilig isolatiemateriaal. Met de foute isolatie kan een kleine brand snel verspreiden en grote gevolgen hebben. Om dat te vermijden gebruik je best minerale wol, want minerale wol heeft brandklasse A en is bestand tegen temperaturen tot 1000°C.  Minerale wol is dus onbrandbaar en in geval van een brand komen er daarenboven geen toxische gassen vrij. 

Minerale wol is tenslotte duurzaam op elk vlak. Minerale wol wordt namelijk grotendeels gemaakt uit natuurlijke grondstoffen en is recycleerbaar. Dankzij zijn thermische eigenschappen draagt minerale wol ook bij aan een vermindering van CO2-uitstoot en dus aan een beter leefmilieu. Maar minerale wol is ook duurzaam in de tijd. Mineral wol behoudt namelijk gedurende minstens 50 jaar zijn thermische eigenschappen. 

En last but not least ... Minerale wol is een thermisch isolatiemateriaal dat van alle isolatiematerialen in de markt de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft! 

Wil je graag weten welk mineraal wolproduct van URSA het meest geschikt is voor jouw isolatieproject? Surf dan naar www.ursa.be en vul onze isolatiewizard in. 

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10231-12182/ursa/partnerberichten/isoleren-met-minerale-wol/