livios logo

Energie besparen begint bij een goede isolatie: enkele tips

Loopt jouw energierekening hoog op? Door je woning goed te isoleren, bespaar je energie. In tegenstelling tot een slecht geïsoleerde woning heeft een goed geïsoleerd huis minder energie nodig om hetzelfde comfortniveau te bereiken. Isolatiespecialist URSA heeft al het nodige in huis om de energieprestaties van jouw woning te verbeteren.

16144-NL

Foto URSA

16144-NL

Foto URSA

16144-NL

Foto URSA

16144-NL

Foto URSA

16144-NL

Foto URSA

Isoleren = energie besparen

Isoleren heeft een gunstig effect op de energieprestaties van je woning. Door je gebouwschil goed te isoleren, beperk je het warmteverlies. Daardoor daalt ook je energieverbruik. In de zomer zorgt een goede isolatie er bovendien voor dat je minder koeling nodig hebt. Een isolatiemateriaal dat je bij elke woning kan gebruiken, is minerale wol. Zowel voor je dak, muren, plafond als scheidingswand. Lees meer over de eigenschappen van dit isolatiemateriaal.

Dakisolatie

Een van de meest rendabele ingrepen die je kan uitvoeren, is je dak isoleren. Je verbetert niet alleen je wooncomfort, maar merkt het verschil ook op je energiefactuur. Want langs een slecht of niet geïsoleerd dak ontsnapt zo’n 30% van de warmte. Met de minerale wol van URSA isoleer je jouw dak tegen temperatuurverschillen. URSAROLL is bijvoorbeeld ideaal om je hellend dak of zoldervloer te isoleren. Bekijk hier het volledige assortiment.

Je muren isoleren

Ook je buitenmuren isoleren heeft een positieve invloed op je energiefactuur, want via je muren gaat tot 20% van de warmte verloren. Er zijn verschillende minerale wolsoorten die geschikt zijn voor spouwmuurisolatie, of het isoleren van je buiten- of binnenmuren. Bekijk hier alle opties. Wil je het akoestisch comfort in je woning verhogen? Dan kan je minerale wol ook als akoestische isolatie aanbrengen.

Vloerisolatie

Ook met vloerisolatie houd je in de winter de warmte binnen. Tussen de 10 à 15% van de warmte gaat verloren via een slecht geïsoleerde vloer. Vloerisolatie biedt dan ook verschillende voordelen: een comfortabel binnenklimaat, een betere akoestiek en een lager energieverbruik. Met URSA XPS kan je jouw vloer extra isoleren. Dat kan op verschillende manieren. Ontdek hier welke methode aangewezen is bij nieuwbouw en renovatie.

Het geschikte materiaal

Een groot voordeel van minerale wol is dat je het makkelijk zelf kan aanbrengen. Het materiaal is erg flexibel en makkelijk te plaatsen. Benieuwd welke isolatie-oplossing het best is voor jouw isolatieklus? Vind hier het juiste type isolatiemateriaal voor jouw project. Zit je nog met vragen of wil je graag advies op maat? Neem dan contact met ons op via het online contactformulier of ga langs bij een URSA-verdeler in je buurt.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10231-16144/ursa/partnerberichten/energie-besparen-begint-bij-een-goede-isolatie-enkele-tips/