livios logo

Is jouw kachel aan vervanging toe? Twee tips om de juiste te kiezen

Heb je een vervuilende houtkachel? Of is je kachel ouder dan vijftien jaar? Nieuwe houtkachels stoten 100 tot 200 keer minder fijnstof uit dan oude exemplaren. Bovendien verbruikt een oude kachel tot 50% meer. Reden te meer om jouw oude kachel in te ruilen voor een nieuwe.

12039-N

Let altijd op het energielabel.

Foto Dru Belgium

12039-N

Alle houtkachels en haarden van Spartherm en Dik Geurts hebben een energielabel A of hoger.

Foto Dru Belgium

12039-N

Hoe zuiniger de kachel, des te lager het energieverbruik en hoe beter voor je portemonnee.

Foto Dru Belgium

Ga je jouw oude kachel vervangen? DRU geeft je twee tips die helpen bij jouw keuze:

1. Controleer het energielabel

Sinds 1 januari 2018 is er een verplicht energielabel voor alle hout- en gaskachels en haarden. Dit label, van G tot A++, vertelt je meer over het energiegebruik. A++ duidt een zeer zuinig toestel aan. Hoe zuiniger de kachel, des te lager het energieverbruik en dus beter voor je portemonnee. Let daarom altijd op het energielabel en kies je nieuwe houtkachel die goed scoort op vlak van rendement en milieuvriendelijkheid.

2. Ga voor energiezuinig

Alle houtkachels en haarden van de merken Spartherm en Dik Geurts in het assortiment van DRU zijn gekeurd volgens de laatste strenge eisen en krijgen een energielabel A of hoger. Op die manier combineer je sfeer, functionaliteit en energiezuinigheid. Mooi voor in huis én goed voor je portemonnee!

Bekijk hier het volledige assortiment haarden van DRU. Ben je benieuwd naar het energielabel van de haard die je zo mooi vindt, vraag het op bij je dichtstbijzijnde dealer of klik hier voor uitgebreide informatie.


10 dingen die je moet weten over kachels en haarden


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10250-12039/dru-belgium/partnerberichten/is-jouw-kachel-aan-vervanging-toe-twee-tips-om-de-juiste-te-kiezen/