livios logo

Dilemma: nieuwe houtkachel of liever gashaard?

Tegen 2030 moeten hout-, pelletkachels en open haarden de helft minder schadelijke stoffen uitstoten en verouderde kachels moeten vervangen worden. Dat is overeengekomen in de Green Deal huishoudelijke houtverwarming. Is je kachel aan vervanging toe? DRU helpt je kiezen tussen hout en gas.

Vervang je je oude hout- of gaskachel? Denk dan opnieuw na over je keuze: wil je hout of gas? Ga na welke functie een haard voor jou heeft: warmte of eerder sfeer en gezelligheid? Zowel gas- als houtkachels hebben ieder hun voordelen. DRU helpt jou de juiste keuze maken.

Houtkachel…

12214-N

De hedendaagse houtkachels van DRU zijn voorzien van een energielabel.

Foto Dru Belgium

12214-N

Door nieuwe technieken is een gasvuur haast niet meer te onderscheiden van een ‘echt’ vuur.

Foto Dru Belgium

12214-N

Ga na welke functie een haard voor jou heeft: warmte of eerder sfeer en gezelligheid?

Foto Dru Belgium

De geur, een knetterend vuur en een warm vlammenspel. Dat is de beleving van een echt houtvuur. Dat ruik, hoor en voel je. Bovendien is hout een hernieuwbare energiebron. Maar hout moet je wel verwerken en opslaan. De hedendaagse houtkachels van DRU zijn voorzien van een energielabel. Zo zie je in één oogopslag wat het vermogen, rendement en de invloed op het milieu is.

Ontdek de collectie houtkachels van DRU.

… of gashaard

Door nieuwe technieken is een gasvuur haast niet meer te onderscheiden van een ‘echt’ vuur. Je ruikt of hoort geen hout, maar geniet wel van het gebruiksgemak van een gashaard. Door het vlampatroon en de warmteafgifte zelf in te stellen via de Eco Wave-app, wordt het nooit te warm en geniet je toch van een mooi vlammenspel. Bovendien kan je een gashaard plaatsen waar je maar wil.

Ontdek alles over de gashaarden van DRU.

Tip: Meer ideeën opdoen in een van de inspiratie- en belevingswinkels van DRU? Zoek hier een dealer in jouw buurt.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Download hier de brochures over gashaarden en houtkachels voor meer inspiratie. 

10 dingen die je moet weten over kachels en haarden


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10250-12214/dru-belgium/partnerberichten/dilemma-nieuwe-houtkachel-of-liever-gashaard/