livios logo

Actie: kies het juiste hout voor je kachel en geniet van een korting!

Hout-, pelletkachels en open haarden moeten een pak milieuvriendelijker. Daarom treedt in 2022 de EcoDesign-richtlijn in werking voor alle EU-lidstaten. Tegen 2030 moeten houtkachels 50% minder schadelijke stoffen uitstoten. Wil je blijven genieten van een gezellig knetterend houtvuur? Kies dan niet alleen een kachel die al voldoet aan de strengere normen, maar gebruik ook het juiste hout. DRU geeft enkele tips!

Hoe weet je welk hout geschikt is voor je haard of kachel? Hout moet droog en geschikt zijn als brandhout. Kies een lengte van 25, 33 of 50 cm en neem geen te dikke blokken. Ga voor duurzaam geoogst hout, stook het op de juiste manier in een moderne kachel die een goede verbranding heeft en weinig schadelijke stoffen uitstoot.

Het juiste hout

12489-N

De houtkachels van DRU zijn voorzien van een energielabel en voldoen nu al aan de strengere normen.

Foto Dru Belgium

12489-N

Houtkachels moeten milieuvriendelijker. Daarom treedt in 2022 de EcoDesign-richtlijn in werking.

Foto Dru Belgium

12489-N

Een nieuwe houtkachel van Dik Geurts? Dan geniet je van 40 euro korting op je eerste houtbestelling.

Foto Dru Belgium

Nat hout brandt niet efficiënt en schoon. Kies daarom droog en onbehandeld hout. DRU geeft de voorkeur aan harsvrij hout van loofbomen. Denk maar aan beuken-, essen-, eiken-, berken- en naaldhout. Ook hout van fruitbomen is goed brandbaar. Raadpleeg hier de volledige lijst met houtsoorten die geschikt zijn voor je houthaard.

Tip: je houtvuur op de juiste manier aansteken? Doorloop het stappenplan van DRU en maak gebruik van de Zwitserse stookmethode.

Hoog rendement en milieuvriendelijk

De houtkachels van DRU zijn voorzien van een energielabel. In één oogopslag zie je hun vermogen, rendement en invloed op het milieu. DRU biedt ook een groot gamma houtkachels en -haarden aan die nu al voldoen aan de strengere normen van de EcoDesign-richtlijn. Ze stoten minder schadelijke stoffen uit en bieden een hoger rendement. Hierdoor verbruik je minder hout, wat voordeliger is voor je portemonnee.

Ontdek het volledige assortiment EcoDesign-haarden van Dik Geurts.

Geniet van 40 euro korting

Bij DRU ben je zeker van de juiste kwaliteit: zowel voor je kachel als voor het brandhout. Koop je een nieuwe houtkachel van Dik Geurts? Dan geniet je nu van 40 euro korting op je eerste bestelling ovengedroogd haardhout. De actie is geldig tot en met 30 april 2019. Lees alle voorwaarden van deze kortingsactie.

Meer weten over energiezuinige houtkachels? Maak een afspraak bij een dealer in je buurt of surf naar www.drufire.com.

10 dingen die je moet weten over kachels en haarden


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10250-12489/dru-belgium/partnerberichten/actie-kies-het-juiste-hout-voor-je-kachel-en-geniet-van-een-korting/