livios logo

Flexibel wonen? Dankzij deze 5 tips verandert je woning met je mee

Wist je dat de meeste nieuwbouwwoningen al na 10 tot 15 jaar een grondige opknapbeurt krijgen? Logisch, want in elke levensfase heb je andere behoeften. Denk maar aan een extra slaapkamer bij gezinsuitbreiding, een groot bureau om vaker thuis te werken of een ruimere badkamer voor op je oude dag. De oplossing? Zorg dat je woning gemakkelijk met je mee groeit. Maar hoe doe je dat? Ontdek het met deze vijf handige tips.

12480-NL

Een goed ontwerp komt tegemoet aan je comfort van vandaag én van morgen.

Foto Gyproc

12480-NL

Een levenslange woning is geschikt voor iedere leeftijdsgroep.

Foto Gyproc

12480-NL

Dé oplossing voor een flexibele woning? Een bouwsysteem met lichte scheidingswanden.

Foto Gyproc

1) Ontwerp en denk toekomstgericht

Bouw of koop je een huis? Denk en ontwerp dan op de lange termijn. Zeker als je van plan bent er je hele leven te wonen. Naarmate je leeftijd vordert, veranderen je behoeften. Een goed ontwerp komt tegemoet aan je comfort van vandaag én van morgen. Misschien wil je ooit kinderen. Die staan 30 jaar later ook op eigen benen. Zorg daarom dat je je woning later makkelijk aanpast aan je leefomstandigheden. Zo geniet je je hele leven van maximaal comfort. Bovendien biedt die flexibiliteit een meerwaarde als je het huis ooit verkoopt.

2) Plaats flexibele scheidingswanden

Dé oplossing voor een flexibele woning? Kies voor een bouwsysteem met lichte scheidingswanden. Je ontwerpt het gebouw op zo’n manier dat je de binnenwanden probleemloos kan verplaatsen. Met Gyproc® wanden is het zo gepiept: je kan ze bij verbouwingswerken makkelijk afbreken. Bovendien breng je je bestaande vloeren en plafonds geen schade toe en beperk je de hoeveelheid stof, vuil en lawaai tijdens de afbraakwerken.

3) Maak je woning toegankelijk

Een levenslange woning is geschikt voor iedere leeftijdsgroep én houdt rekening met lichamelijke beperkingen. Ook hier bieden flexibele binnenwanden een grote meerwaarde: met Gyproc® wanden bouw je een modern, hedendaags gezinsappartement om tot een kangoeroewoning, een eigentijdse serviceflat of een studio voor rolstoelgebruikers.

Tip: Plaats je technieken op een slimme manier. Zo pas je je ruimtes bijna onbeperkt aan de geldende normen aan.

4) Wees creatief

Met Gyproc® wanden bouw je creatief. Je past ze toe in alle vormen en maten: minimalistisch en eenvoudig of in complexe boog- en trapvormen. In je binnenwanden of verlaagde plafonds werk je makkelijk je isolatie en technieken weg. Met Gyproc® bouw je bovendien op de lange termijn. Zijn je kinderen het huis uit? Haal de wanden tussen hun slaapkamers weg en maak er één grote ruimte van: denk maar aan een bureau, een thuisbibliotheek of een heuse man cave.

5) Maak slimme keuzes

Denk goed na over het ontwerp van de meest gebruikte ruimtes in je huis: je badkamer en keuken. Met enkele slimme keuzes geniet je daar je hele leven van zonder zware aanpassingswerken. Stopcontacten op handhoogte zijn enorm praktisch, sterke wanden in je badkamer een must. Zo bevestig je later probleemloos handgrepen aan je bestaande muur. De extra stevige Habito® wanden zijn hiervoor ideaal. Habito® is tot vijf keer sterker dan traditionele bouwmaterialen.

Meer weten over levenslang wonen? Op de website van Gyproc lees je alles over flexibele wanden.

13 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10259-12480/gyproc/partnerberichten/flexibel-wonen-dankzij-deze-5-tips-verandert-je-woning-met-je-mee/