livios logo

Je Gyproc© muren afwerken in 4 stappen

Een groot voordeel van Gyproc© wanden is dat ze egaal en naadloos afgewerkt worden. De afwerking van de wanden is doorslaggevend voor het resultaat van de schilderwerken die erop volgen. Een slecht of niet afgewerkte muur verven is zonde van de Gyproc©, het geld en de tijd. Gelukkig is Gyproc© er om je wegwijs te maken in de kunst van de muurafwerking.

13224-NL

Nadat de Gyproc© gipskartonplaten geplaatst zijn, begin je met voegen.

Foto Gyproc

13224-NL

Wacht lang genoeg voor je de primer aanbrengt, de voegen moeten droog zijn en hard aanvoelen.

Foto Gyproc

13224-NL

Rol de primer voldoende dun uit en laat drogen.

Foto Gyproc

Stap 1: voegen

Nadat de Gyproc© gipskartonplaten geplaatst zijn, begin je met voegen. Dat kan met de zelfklevende voegband of met de papieren voegband. Die laatste wordt in de voegspecie aangebracht en vereist dus wat meer techniek. Gyproc© heeft twee soorten voegmiddelen. Met de ABA-Joint meng je zelf het poeder met water, of je kan met de ABA-Joint Mix voor een kant-en-klare oplossing gaan.

Stap 2: schuren

Maak het oppervlak dat je wil schilderen schoon. Verwijder bramen en ongelijkheden met Gyproc© schuurgaas, en verwijder het stof van het schuren. Voor je begint te schilderen moet het oppervlak droog zijn en vrij van deeltjes of lagen die kunnen loskomen.

Stap 3: primer aanbrengen

Pas de Gyproc© Schilderprimer toe. Wacht lang genoeg voor je de primer aanbrengt, de voegen moeten droog zijn en hard aanvoelen. Dat kan twee tot drie dagen duren. De primer zorgt voor een uniforme structuur en gelijkmatige zuigkracht over het hele oppervlak. Zo ben je er zeker van dat de verf overal gelijk wordt opgenomen. Rol de primer voldoende dun uit en laat drogen.

Stap 4: verven maar!

De primer is na een tweetal uur stofdroof, en na vijf uur overschilderbaar. Schilder de Gyproc© platen op dezelfde manier als je een andere muur zou verven. Volg de instructies van je verfleverancier, en geniet nadien van het resultaat. Als laatste tip: wacht niet te lang na de plaatsing om je Gyproc© wanden af te werken, anders kunnen ze verkleuren en krijg je een oneven resultaat.

12 dingen die je moet weten over schilderen


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10259-13224/gyproc/partnerberichten/je-gyproc-muren-afwerken-in-4-stappen/