livios logo

Met Gyproc® kan je ook in je badkamer aan de slag

Een nieuwe badkamer inrichten of een bestaande badkamer renoveren? Ook voor deze veeleisende toepassingen heeft Gyproc® de geknipte oplossing in huis. De Gyproc® WR gipsplaten zijn waterwerend en werk je probleemloos af. Je herkent ze aan hun groene kleur. Om het nog eenvoudiger te maken, biedt Gyproc® ook alle toebehoren aan zoals schroeven, draagstructuren, waterwerende voegproducten en primers.

13642-NL

De groene Gyproc WR wandplaten komen op een draagstructuur die je tussen vloer en plafond bevestigt.

Foto Gyproc

13642-NL

De voegen kan je waterwerend uitvoeren met de speciale ABA Hydro voegband en ...

Foto Gyproc

13642-NL

... met de Hydro JointMix, die vocht- en schimmelbestendig is.

Foto Gyproc

Badkamerwanden

De groene Gyproc® WR wandplaten breng je aan op een draagstructuur die tussen de vloer en het plafond bevestigd is. Je hebt daarbij keuze uit twee WR-platen: de waterwerende WR-H2 platen van 9,5 mm dik en de water- en brandwerende WR-DFH2 platen van 12,5 mm dik. Je bevestigt de platen makkelijk op een houten lattenwerk of op de Gyproc® Metal Stud® profielen met gepaste schroeven. Met behulp van de instructies op de Gyproc® verpakkingen of de duidelijke stappenplannen op de website van Gyproc® komt deze klus perfect binnen jouw handbereik. 

Badkamerplafonds

Speciaal voor badkamerplafonds in gipskarton ontwikkelde Gyproc® de 4 X ABA WR platen. Deze worden op dezelfde manier aangebracht als de WR wandplaten. Dus eerst de Metal Stud® draagstructuur tegen het plafond bevestigen en daartegen de waterwerende 4 x ABA WR platen aanbrengen. 

Waterwerende afwerking

De waterwerende Gyproc® WR gipsplaten zijn geschikt voor ruimtes met wisselende luchtvochtigheid. Maar onbehandeld mogen de platen niet in contact komen met spatwater. De voegen kan je waterwerend uitvoeren met de speciale ABA Hydro voegband en met de Hydro JointMix, die vocht- en schimmelbestendig is. Na het voegen en aanbrengen van een Gyproc® schildersprimer werk je af met een gepaste verflaag. Het is ook mogelijk om rechtstreeks op de WR-platen te betegelen. Voor douchewanden is het noodzakelijk om het systeem waterdicht te maken alvorens je gaat betegelen. Meer info hierover vind je in het Gyproc® Doe-Boek. 

Wat heb je nodig?

Twijfel je nog welke materialen en toebehoren je juist nodig hebt om de badkamerklus tot een goed einde te brengen? Raadpleeg dan zeker eerst de handige Gyproc® Configurator op de website. Daarmee kan je door een virtuele woning navigeren. Zo stel je een gedetailleerde materiaallijst samen van van alles wat je nodig hebt en waarmee je in je vertrouwde doe-het-zelfwinkel terecht kan. 

Meer doe-het-zelftips?

Je kan gratis het Gyproc® Doe-Boek afhalen in je doe-het-zelfwinkel. Dit is een onuitputtelijke bron van inspiratie, ook voor andere toepassingen met Gyproc® gipsplaten.

10 dingen die je moet weten over plaatsing badkamer


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10259-13642/gyproc/partnerberichten/met-gyproc-reg-kan-je-ook-in-je-badkamer-aan-de-slag/