Klustip: zo werk je je wanden en plafonds perfect glad af

Heb je net een nieuwe wand of plafond geplaatst in gipskarton? En wil je die nu naadloos afwerken? Goed nieuws: Gyproc® heeft alles in huis voor een piekfijn resultaat! Zo hoef je niet te vrezen voor oneffenheden, zelfs niet als er indirecte verlichting of zonlicht op valt.

 • Voor een egaal en naadloos resultaat introduceert Gyproc® de Roll & Finish en het Gyproc® Spackmes.

  Voor een egaal en naadloos resultaat introduceert Gyproc® de Roll & Finish en het Gyproc® Spackmes.

  Foto Gyproc
 • Met het nieuwe brede Spackmes maak je in een handomdraai alle gaatjes en oneffenheden dicht.

  Met het nieuwe brede Spackmes maak je in een handomdraai alle gaatjes en oneffenheden dicht.

  Foto Gyproc
 • Je hoeft niet te vrezen voor oneffenheden, zelfs niet als er indirecte verlichting op valt.

  Je hoeft niet te vrezen voor oneffenheden, zelfs niet als er indirecte verlichting op valt.

  Foto Gyproc

Nu je al zover bent gekomen dat je je Gyproc® wand of plafond kan afwerken, zou het zonde zijn om ook deze stap niet tot in de kleinste details goed uit te voeren. Om je te helpen met een egaal en naadloos resultaat, introduceert Gyproc® de Roll & Finish in combinatie met het Gyproc® Spackmes. Met dit innoverend duo werk je probleemloos eventuele oneffenheden, schroefgaten en voegen weg.

Eerst strakke voegen…

De voegen tussen je gipskartonplaten kan je strak afwerken dankzij de ABA-langskanten van Gyproc® platen. Je brengt eerst de zelfklevende voegband van Gyproc® aan op de voeg. Vervolgens werk je de ABA-voeg tussen de platen af in twee fasen: eerst vul je de voeg op met één of meerdere lagen en dan werk je af met een dunnere maar bredere laag. Hiervoor raden we het Gyproc® voegmiddel ABA-Joint Mix aan, want dit is een twee-in-een voegmiddel waarmee je de voegen zowel kan opvullen als afwerken.

Werk je geen wand, maar een plafond af? Daarvoor vind je bij Gyproc® platen met 4xABA-langskanten die het jou makkelijker maken om voegen af te werken, zoals de Activ’ Air® Premium 4xABA of de waterwerende WR-DF 4xABA.

… dan de finishing touch

Zijn alle voegen netjes afgewerkt? Dan is het tijd voor een naadloze afwerkingslaag. Daarvoor ontwierp Gyproc® een innovatief duo. Eerst breng je de kant-en-klare egalisatieplamuur Roll & Finish met een gepaste verfrol aan op je volledige gipskartonwand. Zo werk je makkelijk kleine oneffenheden of beschadigingen in je platen weg. Je kan Roll & Finish ook gebruiken op andere ondergronden, zoals pleisterwerk, beton, verf of glasvezelbehang.

Vervolgens vlak je de egalisatieplamuur uit met het nieuwe brede Spackmes van Gyproc®. Deze vlakspaan is 50 cm breed, waardoor je meteen een grote oppervlakte kan bewerken. Zo maak je in een handomdraai alle gaatjes en oneffenheden dicht. Laat alles goed drogen (minstens 24 uur) en schuur dan op met een Gyproc® handschuurder en een Gyproc® schuurgaas. Denk er na het schuren ook aan om de muur even te ontstoffen. Nu kan je de Gyproc® schildersprimer aanbrengen en zijn je gipsplaten helemaal klaar voor een likje verf.

De smaak te pakken?

Wil je nog andere ruimtes in je woning strak afwerken? In de handige Gyproc® Configurator vind je voor elke ruimte in huis de beste Gyproc® oplossingen. Aan de hand van enkele eenvoudige vragen, geeft deze tool je advies op maat en een kant-en-klaar overzicht van de materialen die je nodig hebt.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media