livios logo

Geef je badkamer een make-over

Zorgt je badkamer momenteel niet echt voor een ‘zen’ gevoel? Dan hebben we goed nieuws voor jou als de doe-het-zelver, want ook in de vochtige omgeving van de badkamer kun je aan de slag met Gyproc® gipsplaten.

14324-NL

Foto Gyproc

De juiste plaat

In de badkamer kies je, zowel voor de wanden als het plafond, voor de Gyproc® WR-platen die bestand zijn tegen de schommelingen in de vochtigheidsgraad. Je herkent de WR-platen makkelijk aan hun groene kleur.

Let op: Op plaatsen die constant vochtig zijn, zoals binnenzwembaden of sauna’s, verliest groene Gyproc® zijn waterwerendheid. WR-platen zijn ook enkel geschikt voor afwerking binnenshuis.

Waterwerend afwerken

De voegen kan je waterwerend uitvoeren met de speciale ABA Hydro voegband en met de Hydro JointMix, die vocht- en schimmelbestendig is.

Wanneer wanden in de badkamer rechtstreeks in contact komt met spatwater betegel je de oppervlakte.

Zorg bij het ophangen van zwaardere elementen zoals de wastafel of een goedgevuld hangrek voor extra versteviging aan de constructie waarop je de gipsplaat bevestigt, bijvoorbeeld met een Multiplex-plaat.

Wil je nog meer inspiratie? Ontdek hoe je deze klus tot een goed einde brengt.

Geef mij meer inspiratie

Configurator

Gebruik de handige Gyproc® Configurator voor een materiaallijst voor je badkamer. Aan de hand van enkele eenvoudige vragen, geeft deze tool je advies op maat en een kant-en-klaar overzicht van de materialen die jij nodig hebt.

Bereken mijn badkamer


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10259-14324/gyproc/partnerberichten/geef-je-badkamer-een-make-over/