livios logo

5 mythes over gipsplaten ontkracht

Meer en meer doe-het-zelvers ontdekken het gebruiksgemak van gipsplaten en steken zelf de handen uit de mouwen om een scheidingswand, voorzetwand of vals plafond te plaatsen. Toch bestaan er nog enkele mythes over gipsplaten. Die helpt Gyproc® graag de wereld uit.

14533-NL

Habito® van Gyproc® is tot vijf keer sterker dan traditionele bouwmaterialen en erg stootbestendig.

Foto Gyproc

14533-NL

De papieren voegband van Gyproc® is een supersterke wapeningsband waarmee je je voegen kan wapenen.

Foto Gyproc

14533-NL

Met de Roll & Finish® en het Spackmes werk je probleemloos oneffenheden, schroefgaten & voegen weg.

Foto Gyproc

14533-NL

Klaar om eraan te beginnen? Maak dan eenvoudig jouw materialenlijstje via de Gyproc® Configurator.

Foto Gyproc

1. Gipsplaten zijn snel beschadigd

Het gips is licht van gewicht en dus makkelijk om mee te werken. De keerzijde is dat we dan al vlug denken dat het ook snel beschadigd zal zijn. Toch moet je je daarover geen zorgen maken. Wil je een gipsplaat die tegen een serieuze stoot kan? Dan gebruik je gewoon Habito® van Gyproc®. Deze gipsplaat is tot vijf keer sterker dan traditionele bouwmaterialen en erg stootbestendig. Ideaal dus voor ruimtes die intensief worden gebruikt.

2. Je kan niets ophangen aan een gipsplaat

Je wil een schilderij, fotokader of boekenplankje ophangen aan je gipswand, maar twijfelt of het gips in combinatie met een kleine plug het gewicht wel kan dragen? Dat is nergens voor nodig. Zeker niet als je Habito® gipsplaten gebruikt. In Habito® kan je je tv, schilderijen en kastjes gewoon schroeven zonder pluggen. Makkelijk en snel.

3. Gipsplaten zijn niet akoestische isolerend

Van spelende kinderen bij de buren en voorbijrijdende auto’s tot je partner die in de ruimte ernaast een video call heeft, we worden de hele dag blootgesteld aan geluid. Maar kan een dunne gipsplaat wel voldoende geluid weren en je de nodige rust garanderen? Absoluut! Habito® van Gyproc® is ontworpen om de geluidsoverlast van aanpalende kamers of woningen te verminderen, en zo ook de bijhorende ergernissen.

4. De voegen van gipsplaten scheuren

Wanneer je klaar bent met het plaatsen van je gipswand, wil je uiteraard zo lang mogelijk van het resultaat genieten. Je zorgen maken over het al dan niet scheuren van de voegen hoort daar niet bij. Gebruik daarom de papieren voegband van Gyproc®. Dat is een supersterke wapeningsband waarmee je de voegen tussen de Gyproc® platen optimaal kan wapenen. Papier is het sterkste materiaal dat je kan gebruiken om scheuren in de voegen te voorkomen.

5. Gipsplaten hebben geen gladde afwerking

Een straal zon erop en je ziet meteen alle oneffenheden op je gipswand. Dat dacht je maar. Met de  Roll & Finish® en het Spackmes werk je probleemloos eventuele oneffenheden, schroefgaten en voegen weg. Je brengt de pasta in banen aan, vlakt de oppervlakte daarna uit met een brede vlakspaan zoals het Gyproc® Spackmes en schuurt na het drogen je wand nog even na met een Gyproc® Handschuurder en een Gyproc® Schuurgaas. Zo eenvoudig is een perfect gladde afwerking.

Inspiratie voor je verbouwing

Heb je bouw- of verbouwplannen en kan je nog wel wat advies of inspiratie gebruiken voor je met de Gyproc® producten aan de slag gaat? Ontdek dan de handige tips & tricks voor doe-het-zelvers op de website van Gyproc®.  Ben je klaar om eraan te beginnen? Maak dan eenvoudig jouw materialenlijstje via de Gyproc® Configurator.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10259-14533/gyproc/partnerberichten/5-mythes-over-gipsplaten-ontkracht/