Creëer de perfecte basis voor jouw droomkeuken

De laatste jaren is de keuken uitgegroeid tot het hart van het huis. Van een puur functionele ruimte tot een echte leefruimte waar je samen met anderen geniet. Of je nu zelf aan de slag gaat in je nieuwbouwwoning, een renovatie of een uitbouw van je keuken plant: met Gyproc® zet je een goede basis zodat je jaren plezier beleeft aan deze extra leefruimte.

De wanden: een goede basis voor extra veel plezier

Van de algemeen standaard Gyproc® A plaat tot specifieke oplossingen zoals waterwerendeschokbestendige en akoestisch isolerende platen, afhankelijk van jouw wensen en het resultaat dat je wilt bereiken, is er dus altijd een geschikte plaat.

Vormt de wand een scheiding tussen de keuken en de gang? Zal je geen zware voorwerpen aan de scheidingswand hangen en heb je verder geen eisen? Dan is de standaard Gyproc® A plaat meer dan voldoende.

Voor de muren die je wilt betegelen en waar je wandkasten aan wilt ophangen om al je keukenmateriaal en servies in op te bergen, kies je best de Habito® gipsplaat. Deze robuuste plaat is niet alleen schokbestendig, maar ook tot 5 keer zo sterk als traditionele bouwmaterialen. De Habito® gipsplaat is bovendien ook akoestisch isolerend!

Goed om te weten! Alle Gyproc® platen zijn brandveilig door de onbrandbare gipskern en vallen onder de Europese brandreactie-classificatie A2-s1, d0.

Wil je zeker weten welke plaat voor jouw keuken geschikt is en een volledige lijst krijgen van wat je nodig hebt om ze te bevestigen? Gebruik dan de Gyproc® Configurator.

Een mooi afgewerkt plafond: de finishing touch

Een Gyproc® plafond oogt niet alleen strak, maar is ook erg praktisch. Zo kun je afvoerkanalen, kabels en draden netjes wegwerken achter de panelen.

Heb je op basis van een lichtplan gaten voorzien voor spotjes of lichtarmaturen en heb je een foutje gemaakt? Gyproc® herstel je makkelijk en snel zonder blijvende sporen.

Wist je dat je een Gyproc® plafond ook kunt bepleisteren? Kies je voor Gyplat® platen en het PlaGyp® systeem. Pleisterwerken worden best door een vakman uitgevoerd.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor je keuken? Die vind je hier.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media