livios logo

Wanden én plafonds afwerken met Gyproc® platen? Deze volgorde moet je respecteren

Je nieuwbouwwoning is zo goed als klaar en je wil aan de afwerking beginnen? Of je gaat renoveren en wil een bepaalde ruimte een volledige make-over geven? Dan kan je met Gyproc® platen eenvoudig je wanden en plafonds afwerken voor een mooi strak resultaat. Maar begin je dan best met het plafond of zijn de wanden het eerste op je to do-lijstje? Het antwoord op die vraag is eenvoudig en ook weer niet.

14771-NL

Over het algemeen is het meest praktische om eerst de Gyproc® wanden te plaatsen en dan het plafond.

Foto Gyproc

14771-NL

Klaar om uit de startblokken te schieten? Gebruik de handige Gyproc® Configurator.

Foto Gyproc

Het meest praktische

Over het algemeen is het meest praktische om eerst de Gyproc® wanden te plaatsen en vervolgens het plafond. Je kan dan de profielen van het plafond aan de Metal Stud® stijlen van de wand bevestigen en zo meteen een mooi aansluitend geheel creëren. Als de wanden goed aansluiten aan het bestaande plafond geeft dat bovendien een betere akoestische isolatie.

Maar…

Toch is het niet altijd zo eenvoudig want vaak hangt de beste bouwvolgorde af van de specifieke klus die je voor ogen hebt en welke aanpassingen je in de toekomst nog wil kunnen doen. Als je er bijvoorbeeld aan denkt om de wanden later te verwijderen of te verplaatsen, dan raden we aan om eerst het plafond te plaatsen. Op die manier zijn de wanden makkelijker weg te halen en zal het je later minder moeite kosten om de ruimte opnieuw in te delen.

Verschillende kamers

Ook als je van plan bent om een ruimte in verschillende kamers in te delen, is het beter om eerst een groot plafond te maken met de Gyproc® plafondpanelen en pas daarna de wanden te plaatsen. Zo kan je de kamers gemakkelijker indelen en de wanden later eventueel verplaatsen of verwijderen, mocht dat nodig zijn. Als je met de afwerking van het plafond begint, houd er dan wel rekening mee dat je het plafond even goed akoestisch moet isoleren als de wanden.

4-stappenplan

Om ook tijdens het plaatsen van je wanden en plafond de juiste volgorde aan te houden, heeft Gyproc® een handig 4-stappenplan uitgewerkt. Van het maken van de draagconstructie en het plaatsen van de gipsplaten tot het voegen van de naden en het voorbereiden van de afwerking, dankzij de duidelijke instructies kom je vlot tot een perfect resultaat. Bovendien kan je op de Gyproc® verpakkingen duidelijk zien welke producten je nodig hebt in welke stap.

Klaar om er in te vliegen?

Ben je helemaal klaar om uit de startblokken te schieten? Gebruik dan de handige Gyproc® Configurator voor een materiaallijst voor je klus. Aan de hand van enkele eenvoudige vragen, geeft deze tool je advies op maat en een kant-en-klaar overzicht van de materialen die jij nodig hebt.

9 dingen die je moet weten over pleisterwerken


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10259-14771/gyproc/partnerberichten/wanden-en-plafonds-afwerken-met-gyproc-reg-platen-deze-volgorde-moet-je-respecteren/