livios logo

De juiste wand- of plafondpanelen kiezen? Met deze tips lukt het altijd!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook als je een wand of plafond wil installeren met Gyproc® platen. Dan is het in de eerste plaats belangrijk dat je de juiste platen gebruikt. Welke dat zijn, is afhankelijk van wat je precies wil bereiken. Wil je je badkamer omtoveren tot je eigen privéwellness? Of ga je je zolder ombouwen tot speelkamer voor de kids? Er is voor elke toepassing een specifieke plaat. Met de tips in dit artikel maak je altijd de juiste keuze.

14833-NL

Activ’Air® wand- en plafondplaten nemen schadelijke stoffen in huis op en neutraliseren ze.

Foto Gyproc

14833-NL

In ruimtes met een wisselende luchtvochtigheidsgraad gebruik je het best vochtwerende WR-platen.

Foto Gyproc

Waterwerende gipsplaten

Ga je je badkamer renoveren? Of misschien wil je een andere ruimte met een wisselende luchtvochtigheidsgraad, zoals je keuken of toilet, vernieuwen? Dan gebruik je het best vochtwerende WR-platen. Die herken je aan hun groene kleur. De Gyproc® WR ABA is met zijn twee afgeschuinde zijden perfect als wandplaat. De Gyproc® WR 4xABA heeft vier afgeschuinde zijden zodat je er gemakkelijk je plafond mee kan afwerken.

Tip: Breng na de installatie van de platen een waterdichte coating aan op de plaatsen waar spatwater aan de groene wand- en plafondplaten kan komen en zorg ervoor dat je doucheruimte waterdicht is afgewerkt.

Akoestisch isoleren of voorwerpen ophangen

Wil je graag je flatscreen-tv, een mooi schilderij of handige wandkastjes aan je nieuwe muur kunnen hangen? Dan is de robuuste Habito® gipskartonplaat jouw perfecte match. Je kan er met een gerust hart zwaardere voorwerpen aan bevestigen. Bovendien dempt een Habito® plaat ook geluiden uit aanpalende ruimtes of woningen. Dankzij de efficiënte akoestische isolatie kan je met deze plaat dus ook de ultieme rustplek creëren in je slaapkamer.

Gezonde lucht

Je verwarming, je huishoudtoestellen en bouwmaterialen zoals verf of lijm geven allemaal stoffen vrij die niet altijd even gezond zijn. Daarom ontwikkelde Gyproc® Activ’Air®. Dankzij een innovatieve technologie nemen de Activ’Air® wand- en plafondplaten een groot deel van de schadelijke stoffen in huis op en neutraliseren ze. Zo verbeteren de platen dagelijks je wooncomfort en zijn jij en je gezin extra beschermd.

Strak resultaat

Je wil je leefruimte of slaapkamer piekfijn afwerken maar hebt niet meteen specifieke eisen op het vlak van isolatie, vochtigheidsgraad of binnenklimaat? Dan zit je goed met het basisassortiment Gyproc® ABA wandplaten en 4xABA plafondplaten. Die zijn beschikbaar in verschillende diktes, lengtes en breedtes zodat je altijd de ideale gipsplaten vindt voor jouw ruimte. Bovendien ben je dankzij de afgeschuinde boorden zeker van een vlotte plaatsing en een professioneel resultaat.

Aan de slag

Ben je kaar om je handen uit de mouwen te steken? Schakel dan de hulp van de Gyproc® Configurator in om te berekenen welke materialen en hoeveel je precies nodig hebt. Gewoon nog even de handige materiaallijst afprinten en je bent helemaal klaar voor een bezoekje aan het dichtstbijzijnde Gyproc® verkooppunt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10259-14833/gyproc/partnerberichten/de-juiste-wand-of-plafondpanelen-kiezen-met-deze-tips-lukt-het-altijd/