livios logo

Een scheidingswand plaatsen? Dit moet je weten!

Je ruwbouw is klaar en je wil van je huis een echte thuis beginnen te maken? Of je wil een bestaande woning verbouwen en herinrichten? Dan zijn scheidingswanden met Gyproc® gipsplaten het ideale hulpmiddel om een leefruimte te creëren, volledig op maat van jouw wensen en behoeften. Gyproc® heeft bovendien voor elke kamer in jouw huis de juiste gipsplaten om je scheidingswand mee op te bouwen. Zo kan jij optimaal genieten van je perfect ingedeelde woning.

14983-NL

Scheidingswanden met Gyproc® gipsplaten zijn makkelijk te plaatsen en beschikbaar in diverse types.

Foto Gyproc

14983-NL

De stevige geluidsisolerende Habito® gipslaat dempt doeltreffend geluiden van buiten de kamer.

Foto Gyproc

14983-NL

Een scheidingswand met Gyproc® gipsplaten bouw je op met het Metal Stud® systeem.

Foto Gyproc

Waarom een gipsplaat als scheidingswand?

Scheidingswanden met Gyproc® gipsplaten zijn makkelijk te plaatsen en beschikbaar in verschillende versies. Van akoestische scheidingswanden tot waterwerende wandpanelen, er is altijd een passende oplossing. Bovendien zijn Gyproc® gipsplaten licht in gewicht, flexibel en toch sterk genoeg om er zware voorwerpen aan te hangen. Daarnaast zijn ze duurzaam en kunnen ze bijdragen aan de brandveiligheid van je woning.

Scheidingswand in de badkamer

Wil je een mooie badkamer waar je in alle rust kan genieten van wat me-time? Gebruik dan de Gyproc® WR platen voor je scheidingswand(en). Deze waterwerende Gyproc® gipsplaten herken je aan hun groene kleur en zijn zelfs geschikt om sanitaire toestellen aan op te hangen. Je brengt gewoon wat achterhout aan ter versteviging en bevestigt daarna je hangtoilet of badkamermeubel moeiteloos tegen de scheidingswand.

Een goede akoestiek

Lawaai uit aanpalende ruimtes of woningen kan je nachtrust flink verstoren. Om hier een stokje voor te steken, gebruik je in je slaapkamers de Habito® gipsplaten om je scheidingswand mee op te bouwen. De Habito® gipsplaat is een extra stevige, geluidsisolerende plaat die geluiden van buiten de kamer doeltreffend dempt. Ook als je bijvoorbeeld regelmatig thuis werkt, komt een akoestische scheidingswand met Habito® gipsplaten van pas om afleiding tot een minimum te beperken.

Hoge draagkracht

Een scheidingswand met Habito® gipsplaten is een echte uitblinker, niet alleen op het vlak van akoestiek, maar ook omwille van zijn hoge draagkracht. De wand met Habito® gipsplaten is dan misschien wel 25% smaller dan een conventioneel gebouwde wand, maar is even sterk. Met behulp van een spaanplaatschroef met een diameter van 5 mm zonder plug kan je er tot vijftien kg per ophangpunt aan toevertrouwen. Habito® gipsplaten zijn bovendien erg schokbestendig en tot vijf keer sterker dan bepaalde andere traditionele bouwmaterialen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over spelende kinderen of een stoel die tegen de muur wordt geschoven. Een scheidingswand met Habito® platen kan gerust tegen een stootje!

Een strak resultaat

Wil je een mooi afgewerkte scheidingswand, maar heb je geen specifieke behoefte op het vlak van akoestiek, vocht- of stootbestendigheid? Dan zijn de Gyproc® A, ABA of 4xABA gipsplaten de ideale oplossing. Hun typisch afgeschuinde boorden maken het makkelijk om de wandpanelen te voegen.

Metal Stud® systeem

Eender welke gipskartonplaat je kiest, een scheidingswand met Gyproc® gipsplaten bouw je op met het Metal Stud® systeem. Met de Metal Stud® profielen maak je een draagconstructie. Deze fungeert dan als een thermisch verzinkt stalen frame waartegen je de gipsplaten plaatst. De profielen zijn eenvoudig te monteren en zijn geschikt voor elk type scheidingswand. Bovendien is het systeem licht in gewicht zodat je je vloeren niet te zwaar belast.

Aan de slag

Ben je klaar om de handen uit de mouwen te steken? Gebruik dan de handige Gyproc® Configurator om te berekenen welke materialen je precies nodig hebt en hoeveel. Met de handige materiaallijst die je kan afprinten, trek je goed voorbereid naar één van de Gyproc® verkooppunten.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10259-14983/gyproc/partnerberichten/een-scheidingswand-plaatsen-dit-moet-je-weten/